View Single Post
Eski 22-10-2006, 18:27   #10
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Fesleğen bizim yörede(Sütçüler) en çok Dut pekmezi ile kullanılır. Yemeklerde tatlı olarak dut pekmezi sunulunca içine bir dal iri yapraklı fesleğen atılır. Fesleğenin rayihası pekmeze inanılmaz bir lezzet verir.
Bulgur pilavına çok az Reyhan atınca oda çok lezzetli olur.
Bu arada Sütçülerin Çandır köyün de yani Yazılı Kanyon da çok fazla MERSİN Bitkisi var.Burada köylülere toplatıp Antalyada ki otellere **** Barlara veriliyor. Onlara ben öğretmiştim Cintonik **** Cin fiz in içine bir adet azıcık ezip atınca çok lezzetli ve keyifli oluyor.Ayrıca İsparta da üzüm hoşafının içine de atıyorlar.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön