Konu: Atlar
View Single Post
Eski 20-07-2009, 14:05   #11
kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Sn Açelya

Atların bakımı oldukça zordur. Siz nerede bakmayı düşünüyorsunuz?

At bakıcılığı diye değil ama çeşitli hayvancılık bölümleri var üniversitelerin. Uzman at bakıcıları seyislerdir. Profosyonel anlamda bunu yaparlar. Sizin benim gibi amatör kişilerin ata kendi imkanları ile bakmaları biraz zor.

Atlar hassas canlılardır. Önüne yem koy olsun bitsin değil. Düzenli bakım ve eğitim isterler.

Cüsselerine bakmayın, hastalıklara hassastırlar. Yeme düzenlerine, yiyeceklerinin oranına vs çok dikkat edilmelidir. Yeterli derecede ama kilo aldırmayacak kadar, tek çeşitlilik olmadan beslenmelidirler. Arpası, yoncası, tuz taşı vs derken oldukça kompleks gelir insana önceleri. Tabii ki bu işe merakınız varsa öğrenirsiniz ama, bilemiyorum ne kadar zaman ve maddi imkan ayırabilirsiniz.

Atlar düzenli olarak bakım isterler. Ahırları hergün temizlenmelidir. Hergün tımar edilmeli ve ayaklarındaki mayalar temizlenmelidir, aksi halde tırnaklarındaki mantar ve mayalar tırnağı çürütür. 2 ayda bir çakım yapılmalıdır, eskiyen nallar değiştirilir, tırnak törpülenir vs.

Düzenli olarak eğitim ve egzersiz yapmalıdırlar. (Atçıların dilinde lonj yapmak). Atların malzemelerine de düzenli olarak bakım yapılmalıdır. Üzengisi, dizginleri yağlamalıdır vs. Zaten çocuklarını binecekse, ata nasil binmeleri gerektiğini öğrenmelidir. Bütün bunlar için dışarıdan ayrı ayrı destek almanız gerekir.

İzmir'desiniz. Bence çocuklarınıza at sevgisini öncelikle bir binicilik okuluna götürerek bu işin içinde olmalarını sağlayabilirsiniz. Derslerden bir kısmı atları tanımak üzerinedir. Atı nasıl tımarlayacaklarını, nasıl bakmaları gerektiğine dair teorik dersler de verilir. At ve at binmenin inceliklerini öğrenirler.

İzmir'de nerede oturuyorsunuz?

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön