Merhaba Mine Hanım.
Benim gibi amatör diğer birçok arkadaşın da kafalarında soru işaretleri oluşturan;
hangi bitkinin hangi tip gübreyle (bitki besiniyle) beslenmesinin daha doğru olacağı hususunu bir kez daha gündeme getirmek istedim. Zira aldığımızdaki kadar gösterişli ve sağlıklı bitkiler yetiştiremiyoruz evlerimizde.. Elbette bitkinin besin ihtiyacı, saksı harcının yapısı ve içeriği ile doğrudan alakalı. Ama genel olarak bir değerlendirme yapmak mümkün ise bu konuda yardımınızı bekliyoruz. Şöyle ki;
e-derginin nisan sayısında yelken çiçeğinin 20-20-20 lik kompoze bir gübre ile beslenmesini önermiştiniz. Yine benim alaca benjaminimdeki yaprakların alacalılıklarını muhafaza edebilmek için Potasyum ağırlıklı besinler önermiştiniz.
Bunun gibi evlerimizde daha çok bulundurduğumuz alaca benjamin, düz yeşil yapraklı benjamin, şeflera, dracaena marginata, mumçiçeği, peygamber kılıcı, difenbahya, föniks,... gibi bitkilerin hangi tür besinlerle takviye edilmesi gerektiği konusunda bizleri aydınlatacağınızı ümit ediyoruz.
Piyasada (İç Anadolu) sıkça gördüğümüz ayvalı ve hobby marka besinler var. Üzerlerinde "bütün bitkiler için ideal" ibaresi var. Ama ayrıca "çiçekli bitkiler" ve "çiçeksiz bitkiler" için yazanları da var. Hangisini kullanmamız daha uygun olur, doğrusu biraz mütereddidim.
Hele birde yapraktan verilebilecek gübreler var ki (mavi şeker gibi olanlar) o konuya girmek bile istemiyorum

Saygılar..