View Single Post
Eski 18-07-2009, 19:49   #86
Ziya Soner
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 175
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Ziya Bey Merhabalar, SPAGNUM YOSUN'u hakkında yazdıklarınızı okuyunca tabiri caizse dumur olmuş durumdayım. Bundan birkaç ay önce çok güzel bir orkide sahibi oldum, yalnız bitkinin köklerini inceleyince tamamen çürüdüğü için bitkiyi kurtarmak için kabından çıkarttım bu dediğiniz yosunlardan iyice arındırdım, kökleri kestim temizledim. Bir de işim gereği vitray sanatı ile ilgileniyorum. Ellerim devamlı camları kestiğim için kesikler içinde olabiliyor. Yosunları ellerken de hiçbir korunma uygulamadım, direk ellerimle haşır neşir oldum. Hiç bir türlü şeye alerjim olmadığı halde ertesi gün ellerimden itibaren tüm vücudum kabardı alerji oldu. Bunu 3-4 gün korkunç acılar çeke çeke yaşadım. Neden olduğunu da bir türlü bulamadı doktorlar, hergün birkaç kere kortizon tedavisi ile birkaç saatliğine kendime gelebildim. Yazdıklarınızdan sonra bu yosunun bu alerjiye sebep olabileceğini düşünüyorum artık ama bu tür alerji durumlarına sebep oluyorsa bu yosuna kesinlikle kimse dokunmasın derim. Teşekkürler bilgilendirici yazınız için de. Saygı ve selamlarımla...
İŞTE ANLATMAK İSTEDİĞİM BUDUR.

Tarım bakanlığımızın kesin uygulanması gereken bir genelgesi vardır.

Bu genelgede der ki ,her türlü canlı ve bu tip preparatlar,önce önizne sonra da kesin karantina ya tabiidir der.

Şimdi meydan boş ver internetten siparişini ,birde kredi kartı numarası verdinmi siparişin bir kaç gün sonra kapında, sende çok mutlusun.

Şimdi bir iki sorum var.
1) Siz bu posta yoluyla aldığınız spagnumu,ben vazgeçtim diye göndermeye kalkın bakalım geri alacaklarmı? parasından vazgeçtim deyin gene almıyacaklar,imha edin diyeceklerdir.

Geri gönderin gümrük kapısından içeri sokmayacaklardır.
İmha amacıyla tuvalete döktüğünüzü varsayalım,içerisinde bulunan SPOROTRİCHOSİS adlı mantarın en sevdiği ortamla buluştukları için hangi arıtmadan geçerlerse geçsinler denize dökülüp yaşamlarını sürdüreceklerdir.

2) Siz bu aldıgınız SPAGNUMun ambalajını dahi açmayın,ve onu aldığınız ülkeye fransa, hollanda neyse yanınızda götürün.
Hem gümrük kapısından geçiremiyeceksiniz,hem de polise ciddi hesap vereceksiniz.

Niye getirdin ? kimsin ? amacın ne v.s

Bu tür preparatlar ciddi biyolojik savaş silahlarıdır.
Düşünebiliyormusunuz, ÖMERLİ barajına bundan 500 kğ döküldüğünü.

Yıllarboyu boyu hiçkimse birşey anlamadan doktorların kapısında olur.
Bu tür mantarlar, insan öldüğünde bile ,ölmez ve yaşamlarını çoğalarak sürdürürler.Tek yol yakarak imha etmektir.
Burada ki spagnumun faydası bitkiye ,kök e sağladığı rutubettir.içerisindeki gereksiz mantar ilk başta sadece gelişimi motive eder,sonra farkedilmez tehlike sinsice sizinde başınıza geldiği gibi doktorlarında anlıyamayacağı şekilde ciddi ölümcül sonuçlara kadar götürebilir.

(doktorlarımızı suçlamıyorum,siz muhtemelen ,doktorunuza bu masumane iyi niyetli saksı değişimini anlatmamışsınızdır.Ayrıca anlatsanızda doktorunuz size getirinde o saksı harcını analiz ,tahlil edelimmi diyecektir)

Bizim kullandığımız kaya yosununda bu tip mantarlar olmayıp,sadece rutubeti
organize ettikleri için tercih nedenimiz olmuştur.

NETİCE; Bu kadar masumane ,bu kadar güzel bir sevgi için ateşle oynamaya gerek varmı?
Ayrıca ,bizim orkidelerimiz,kızlarımızda bu mantarları sevmezler.


SAYGILARIMLA

Ziya Soner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön