Konu: hypoestes
View Single Post
Eski 16-07-2009, 17:11   #26
dragonfly
Ağaç Dostu
 
dragonfly's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thomasina Mesajı Göster
Sevgili dragonfly öncelikle bir maşallah demeliyim, pembelinize. işin aslı durduğu yer aynen benimkilerin durduğu yere benziyor, o nedenle üstlerdeki yeşillenme enteresan geldi bana. Ama yine de şöyle bir sonuç çıkarabilirim haddim olmayarak, boyu uzadığı için pencereden gelen güneş ışığı açısı üstteki dallara yetişemiyor olabilir. Zira alttan gelen yeni yapraklar çokda yeşil değil, başlangıçta böyle olup sonradan pembeleşiyorlar benimkiler de. Belki de deneyimli arkadadaşlar daha iyi bilirler diyeceğim ama beslenme ya da toprak sorunu gibi şeyler de olabilir mi? Çünkü benim minik bir sürgünden ürettiğim bir küçük saksım var o yer darlığı yüzünden çok az güneş alan bir yerde durmasına rağmen hala pembeli. Bugün sizden sonra baktım. Biraz bekleyelim kısa süre içinde deneyimli bir arkadaş bize daha iyi bilgi verebilir.
Ama şunu söyleyeyim saksılardan birini sizin ki gibi büyütmeye karar verdim. Çok kısa çelikler alacağım ve hatta belki de almayacağım. Böyle büyüsün biriciğim. Çok hoş duruyormuş. Her haliyle çok hoş sizin ki ve sağlıklı da görünüyor.
öncelikle teşekkür ederim thomasina,
çiçeğim ikinci kez bu kadar uzuyor, ilk uzadığı zaman o kadar çok çiçek açmıştı ki anlatamam, küçük mor mor çiçekleri vardı. Sonra ilkbahar başı biraz kendinden geçer gibi oldu ben de budadım, sonra bu kadar uzadılar işte, çiçek açar mı bilmiyorum. Fotoğrafta gördüğünüz yer aslında çiçeğin esas yeri değil, fotoğrafta iyi çıkması için oraya almıştım, asıl yeri daha gölgelik. Aslında güneş ışığının tam üst yapraklarına geldiği bir yerde duruyor, alt yapraklar daha gölgede kalıyor.

uzadıklarında bazen yanlara destek dikmek gerekebiliyor, yalnız dediğiniz gibi ben de böyle hoş görünüyor. Aslında ileride yapmayı istediğim şu - tabi geniş bir yerim olduğunda - farklı renklerde alıp uzunca bir saksıya yanyana ekmek Çok hoş görüneceğine eminim!

dragonfly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön