View Single Post
Eski 21-10-2006, 13:00   #1
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sarracenia excellens

Bazı arkadaşlara lazım olur diye ekteki sarracenia hybridinin bakımını kaynağından ben tercüme ettim lakin nasıl yeni baştan formatını bozmadan bu foruma pdf olarak yapıştıracağımı bulamadığımdan yazı metnini ve resmini ayrı ayrı yapıştırdım. korkarım sayfa formatı çok değişti.

SARRACENIA X EXCELLENS
SARRACENIACEAE

Bu tabii hybrid doğal olanların içinde en güzeli Suni olarak zirai metotlarla günümüzde türetilmiş olanlarla karşılaştırılabilir.
Name:  sarrexcel.jpg
Views: 676
Size:  23.0 KB
Genel
Doğal yaşam alanları: Kuzey amerika (Georgia, Florida eyaletlerinde) Nemli ılıman iklimin bataklık bölgelerinde yetişir. Sarracenia leucophylla ile Sarracenia minor'un çaprazlanması ile oluşmuştur.
Tanımı: Rizomlu, 80 cm yüksekliğe ulaşabilen dayanıklı terestik bir bitkidir. Huniye benzer yapraklar. Tek portakal renginde çiçeği vardır.
BAKıM ŞARTLARıIsı: Yazın 20 ila 30 ºC, kışı
kapalı mekanlarda 15 ºC'e kadar geçirir. Dışarıda-bataklıkda sorunsuzca -10'a kadar dayanıklıdır.

Işık: Tam güneş alan bir yer.
Sulama: Saf veya yağmur suyu ile alttan devamlı nemli.
Nem: 40 ile 70 %.
Toprak: 70 % beyaz torf,20 % dere kumu 10%Perlit.
Dinlenme zamanı (dormancy): kış.

Zararlılar ve hastalıklar: Yaprak biti, kabuklu bit ve pamukçuk, gri küf (Botrytis),sap çürümesi "çökertme"(Phythophthora).

Not: Şayet bu hybridi kendiniz çaprazlamak isterseniz biraz sabırlı olmanız gerekir. Tohumdan üretiğiniz fidelerin olgun bir bitki haline gelmesi 7 ila 10 yıl sürebilir. Günü geldiğinde yaptığınız bu eziyetli, meşşakatli uğraşın, bakımın sonucu olan olgun bitkinizin keyfini sürün

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön