View Single Post
Eski 15-07-2009, 18:53   #1
ardaca
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 30
Çatıda Topraksız Tarım

Merhaba,

sizlerin deyimiyle ben de bu hastalığa yakalandım 2 katlı müstakil bir evde oturuyoruz. yandaki ev de bizim için uygun sayılır şimdi topraksız tarım denemeleri yapmak için düşündüğüm yeri size biraz tanıtayım.

resimlerde arka bahçeyi görüyorsunuz pek ışık almaz ama topraklı tarım denemelerimizi yapmıştık aşağı yukarı 30 - 50 metrekare gibi birşey.
( resim sayısı izin vemrediği için 2. mesajda görebilirsiniz bahçemizi)

bunlar da bizim çatının resmi. evin metrekaresini düşününce yaklaşık 150 metrekare gibi birşey ki yandaki çatıyı da sayarsak bi o kadar da orada var yani toplamda 300 metrekare yerimiz mevcut
( 3. ve 4. mesajda da çatının resimleri var)

bunlara ek olarak bahçede kuyu suyumuz ve bu suyu 2. kattaki çatıya çıkaran motorumuz mevcut. resimlerde gördüğünüz atıl durumda ve iş görecek su depoları da mevcut. en alttaki resimde de topraklı tarım ile uğraşırken kullandığımız tohumların resmini ekledim.


yeni başlayanlar için topraksız tarım ve diğer konuları tekrar tekrar okumama rağmen kafama takılanları sormak ve yaptığım çalışmalar hakkında resimli bilgilendirme yapmak amacıyla kendime bu konuyu açtım.

Sayın envor ve Kudret Tezel başta olmak üzere tüm üyelerin gerekli yardımı yapacağına inanıyorum

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen ardaca : 23-07-2009 saat 18:27
ardaca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön