View Single Post
Eski 14-07-2009, 10:43   #77
uzman16
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Adres

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar Mesajı Göster
Sn uzman16; şimdi farkettim Bursa'da olduğunuzu, çok sevindim
Acaba Bursada beyaz ve mavi mavişleri nereden temin edebileceğimizi yazarmısınız.
Ben siparişle seraya getirtmiştim. Şu an orada yok.
Ama işyerinden bir arkadaşım evlerinin oradaki bir kırtasiyecinin çiçek meraklısı olduğunu, üretip sattığını ve maviş bulunduğunu söyleyince Ataevler'de olan bu kırtasiyeye gidip aldım. Saksı, toprak gibi malzemeler de satıyor. Bahçede kendi yetiştirdiği çiçekler var.
Adres olarak bilmiyorum ama gittiğim yeri tarif edeyim. Ataevlerdeki Aquapark yakınlarındaki Emine Örnek Anaokulu ve Dershanesinin karşısında boş bir top sahası var. Sırtınızı anaokuluna dönünce top sahası karşınıza geliyor. Sahadan yukarıya doğru olan bir sokağa girince, sağda bu kırtasiye var. Bir apartmanın altında. Karşısında da A L O Market diye bir market vardı. Market adından bulabilirsiniz. Mavişleri görürsünüz zaten. Beyaz mavişlerden de ufak var.
Google Earth 'den bulup ekledim.
(Not: Marketin adı yasaklı kelimelerden. Bitişik yazınca üç yıldız ***çıktı. Ben de aralarına boşluk bırakıp yazdım.)

Ben de kısa süredeki gözlemlerime dayanarak seradan aldığım mavişin çok sıcak sevmediğini düşünüyorum. Gölgede daha keyifli gibi. Yapraklarına su püskürtüyorum.
Ancak kırtasiyeden aldığım mavişler tüm gün güneş altındaymış ve bundan hiç zarar görmüyormuş. Kırtasiyeci tüm gün bahçede olduklarını söyledi.

Eklenen Resimler
 
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön