View Single Post
Eski 20-10-2006, 15:24   #5
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Cargill'e 1 gün daha verildi tasarı komisyondan geçti

Cargill'e 1 gün daha verildi tasarı komisyondan geçti

BURSAValiliği'nin, Cargill Tarım'ın, Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki mısır işleme tesisinin "yasalara aykırı olarak tarım arazisi üzerine kurulduğu'' gerekçesiyle aldığı faaliyetinin durdurulması kararının uygulanması bugüne ertelendi.

Danıştay kararları doğrultusunda, tesisin 11 Ekim'de faaliyeti durdurulacağı açıklanmış, ancak firmanın ''bir haftalık ek süre istemesi üzerine'' 18 Ekim'e erteleme kararı alınmıştı.

Orhangazi Kaymakamı Hikmet Çakmak gazetecilerin soruları üzerine, "1 gün daha istediler. Bir gün süreleri vardı. O süreyi de vermiş olduk. O süreden sonra yarın (bugün) saat 16.00'da kapatacağız. Bu kararı ancak başka bir mahkeme kararı durdurabilir. Başka hiçbir idari emir, yeni bir yasa, yeni bir durum bunu durduramaz" dedi.

Cargill'in kapatılmasına ilişkin süre dolarken TBMM Tarım Komisyonu tarım arazileri üzerinde izin alınmadan kurulan tesislerin işlemlerini tamamlaması için ek süre verilmesini öngören yasa teklifini kabul etti. Teklif, AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu tarafından hazırlandı. CHP'li üyeler toplantıya katılmadı.

Kaynak

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön