Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ciftci
Merhabalar,
Ben Afrika menekşeleri hakkında bilgi araştırırken buraya ulaştım ve uye oldum.Benim 7 tane farklı menekşem ve onlarla ilgili bazı sorunlar için yardım rica ediyorum.Menekşelerimin 3 tanesi bu yaz 4 tomurcuk cicek birdaha tomurcuk gelmedi.
Bazılarının dış yapraklarında salma/ yumusama var.
Bazılarında ise cok yeni fide cıktı ama sanki hic buyumuyorlar hep aynı boydalar.
Son olarakta 7 meneksenin topragında da su dokunce zıplayan beyaz bocekler var bunlar ciceklerime zarar verir mi ? Eger varsa, dogal yollarla bunlardan nasıl kurtulabilirim.
Not : Menekşeler cam onunde duruyorlar ogleden sonra gunes geliyor cogunlukla tul cekiyorum.3-4 gunde topraga elimle kontrol edip su ve 8 gunde birde genel kapsamlı bir sıvı gubre veriyorum
|
Sıcak stresi yaprak saplarında aynı tarif ettiğiniz salma ve yumuşama etkisi yaratır. Su fazlalığı ve kök çürümesi de bu sonucu getirir ama siz kontrollü olduğunuzdan söz ediyorsunuz. Çok ışık ve fazla gübre de sıkıntı yaratır.
Güneşi sabah gören bir yere almanız mümkünse lütfen bitkileri yaz boyunca taşıyın. 15 gün beslemeyin.
Zıplayanlar muhtemelen toprak piresi doğal yöntemler ise bu zararlıda pek sonuç vermemekte.