Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda
Merhabalar,
Bu tatlıyı yapmaya çalışacağım. Ancak birkaç soru var tatlının yapımına dair :
1) Süt kaynadıktan sonramı şekeri ilave edeceğiz. Yoksa başında süt soğuk iken mi ?
2) Süt kaynadı ve karıştırmaya başladık. Ateş hemen kısılacakmı, yoksa aynen mi devam edilecek. Kısılacak ise ne ölçüde kısmak gerekecek ?
Teşekkürler.
|
Sevgili Maviperi; annemden kalan notlarıma bakarak düzelttim. Annem öğreninceye kadar az süt ve şeker kullan diyerek 1 kg. süt 0,5 kg. şeker demiş.
Sevgili Hoşseda; süte şekeri katın karıştırarak şekeri eritin. Süt kaynamaya başlayınca ataşini kısın. Eğer "hayır öğreneceksem gerçek ölçüleri kullanacağım diyorsanız üç kg. sütü orta gözde kaynatır kaynayınca ateşi yarıya alırsınız.
Hayır ilk denememde az süt kullanayım diyorsanız bir kg. sütü kaynadıktan sonra küçük göze alır ateşi biraz kısarsınız.