View Single Post
Eski 09-07-2009, 22:38   #20
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Sn. Arkeologs öncelikle foruma hoşgeldiniz, burada belirtildiği gibi forum kuralları gereği fotoğraflarımızı foruma yüklememiz gerekiyor.

1 nolu saksıdaki sukulentinizi Sedum palmeri'ye benzettim. Askılıklı saksılara çok yakışan sarkıcı özelliğe sahip bir türdür. Aynı şekilde askılıklı saksıya aktarmayı düşünebileceğiniz 4 no'lu saksıdaki kaktüsünüzün türü Chamaecereus silvestrii. Bu kaktüs de uzayarak gövdesinden yavrular veren bir türdür. Kökler saksı altını doldurduğunda saksı değişimine ihtiyaç duyacaktır. Daha geniş bir boy asabileceğiniz bir saksıya dikerseniz daha estetik gözükecektir.

Diğer kaktüslerinizde fazla sulama yapmış olabilir misiniz? Kaktüsleri bahardan sonbahar sonuna kadar düzenli sulamak gerek. Fakat toprağının iyice kurumuş olması şart. Bir de zannedersem ev içerisinde bulunuyor saksılarınız. Mümkünse balkonda güneş gören bir yere alırsanız daha mutlu olacaklardır. Özellikle 2 no'lu saksınızdaki Opuntianızda toprak değişimi yapmanız işe yaramışa benziyor. Yeni sürgünler çok diri ve sağlıklı gözüküyor.

Düzenli ama toprağın tamamen kurumasına izin verecek ölçüde sulama, bol ışık ve biraz da sıvı besinle daha keyifli olacaklarını düşünüyorum. Güle güle yetiştirin bitkilerinizi.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön