View Single Post
Eski 09-07-2009, 08:25   #2400
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviperi Mesajı Göster
Merhaba Mine Hanım,
Benim sorum Melisamla ilgili olacak.Melisam gayet güzel büyümekteydi,bir hafta öncesine kadar ancak o zamandan beri yapraklarında sararma oluyor ve dökülüyor.Yeni oluşan minicik yaprakları bile.Dün balkona çıkarıp toprağını havalandırdım,güzelce yıkadım.Bu işlemden sonra saksının dibinde bir solucan buldum.Acaba neden bu olabilir mi?Ben çiçek bakımı konusunda epey acemiyim.İlk kez çiçek bakıyorum ,bu konuda çok acemiyim.Yardımlarınızı bekliyorum...
Bir veya birkaç solucan yaprak sararmasına neden olmaz.Yeni oluşan yapraklarda bile sararma varsa akla genel bir beslenme problemi gelmekte. Sitedeki fizyolojik hastalıklar ve bitki besin eksiklikleri başlıklarını okuyunuz. Dengeli bir gübre verin. Gübrelerle ve besin eksiklikleri başlıkları size dengeli gübre kavramını da açıklayacak. Acemi olduğunuz için bu bilgiler bitkilerle olan maceranızda size ışık tutacaktır.

Bir bitkinin üstelik de bu mevsimde köklerini topraktan ayırıp yıkamanız onun şok geçirip ölmesine bile yol açar. Dikkat ediniz.

Kolaylıklar dilerim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön