View Single Post
Eski 07-07-2009, 13:34   #14
kon4224
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 14
Selamlar,

Gördüğüm 4 selenoid valf kullanmışsınız. Buradan 4 ayrı istasyonu suladığınız anlaşılıyor. Sorun sadece çeşme ve sistemin dışarıda olması değil, gördüğüm sistemi besleyen kablolarda dışarıdan (toprak üstünden) geliyor. Bunun en iyi yolu sistemi yer altına almaktır. 1 *1 metre en ve boyunda 0.7 - 1.0 metre derinliğinde toprağı kazıp etrafınını duvar ile çevirip üstüne de kullanabileceğiniz bir kapak ile kapatıp, istasyonları bunun içine alabilirsiniz. Kapağı kamufle etmek biraz daha kolaydır diye düşünüyorum.

Bir de göremediğim için soruyorum otomatik sulama sisteminin kontrol cihazı nerede onu ayrı bir de mi kurdunuz? Zaten kontrol cihazı varsa vanalarla hiç işiniz olmayacaktır. Bütün kontroller cihaz üzerinden yapılacağından vanaları daha rahat yeraltına alırsınız diye düşünüyorum. (Sistemin ana su girişine küresel vana iş yapacaktır. Kışın ben sistemin suyunu buradan kesiyorum. Sizde zaten koymuşsunuz.)

Internette çok güzel çeşme resimleri var beğendiğiniz bir resmi adapte edebilirsiniz. ("DIY garden fountain" diyerek aratırsanız çok çeşitli resimler bulacağınızı düşünüyorum.) Hele hayvanların da su içebileceği daha otantik ve yaratıcı resimler. Örneğin ben bahçemizdeki çeşmeyi Ankara taşı ile kaplatmış ayrıca üstüne çok büyük gagalı pelikan kuşu monte etmiş ve gagasının içini de kuşların yemesi için yemlerle doldurmuştum.

kon4224 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön