Geleneksel tohumculuk hakkında bir şeyler söylemem zor doğrusu. Ancak ister geleneksel yöntemler ile isterse evladiyelik tohumlar ile olsun mevcut tohumlarımız mutlak surette korunmalı.
Eğer gelecekte her hangi bir sepeple klasik tarıma dönülecek olursa, ya da ülkemizin stratejik çıkarları doğrultusunda çalışmalar yapılacak olursa (ki bu tür çalışmalar mutlaka ve mutlaka yapılmalıdır.)
Bölgelerimize özel türlerin bu çalışmalarda kullanılacağı muhakkak. Ki bu türler zaten adaptasyonu tamamlamış türlerdir.
Bugün ülkemizdeki bir çok kaliteli ürünün anacını ve hatta tükendiği sanılan tohumunu sağda solda rast gele bulmadık mı?
Şebin Cevizi, Beyaz Patlıcan vs. gibi.
Konu ile ilgilenenlere genel kültür içinde bir kitap tavsiyesi