View Single Post
Eski 03-07-2009, 00:36   #6
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sn.Meyveli Tepe ;

Genetiği değiştirilmiş ve insan sağlığına zararlı bir mikroorganizmaya Tarım Bakanlığından tescil alamazsınız.Sebebine gelince Mikrobiyolojik Analiz raporunda bunu derhal tesbit ederler. İyiki de ediyorlar zaten.

Vaktiniz müsade ettiğinde ( Üretimi Türkiye de olan yani yurt dışından ithal gelmeyen mikrobiyal gübre kaç tane ürün var ? Bir de yurt dışından ithal olarak Türkiye ye gelen kaç tane ürün var ? ) araştırabilirseniz. Bunları araştırdıktan sonra Türkiye de üretilen neden bu kadar sorusunu da sormayı ihmal etmeyin.

Kök kanseri problemi yaşayan bir dostunuz veya tanıdığınız var ise derhal ekibimi bulunduğu bölgeye yollayıp ücretsiz uygulama yaptırabilirim . Uygulama öncesi ve sonrası resimleri ile beraberinde bu başlık altında yayınlayabiliriz . Beraberce de görmüş oluruz!!!

Teşekkürler



YAYININ İNGİLİZCESİ ÖNEMLİ KISMININ ALTINI ÇİZİYORUM

Titre du document / Document title
Identification of genes for biosynthesis of antibacterial compound from Pseudomonas fluorescens b16, and its activity against Ralstonia solanacearum
Auteur(s) / Author(s)
KIM Jinwoo (1) ; KIM Jung-Gun (1) ; PARK Byoung-Keun (2) ; CHOI Okhee (3) ; CHANG SEUK PARK (3) ; HWANG Ingyu (1) ;
Affiliation(s) du ou des auteurs / Author(s) Affiliation(s)
(1) School of Agricultural Biotechnology, Seoul National University, Swoon 441-744, COREE, REPUBLIQUE DE
(2) Antibiotics Research Laboratory, Korea Research Institute of Bioscience and Biotechnology, Daejon 305-600, COREE, REPUBLIQUE DE
(3) Division of Plant Resources and Environment, Gyeongsang National University, Jinju 660-701, COREE, REPUBLIQUE DE

Résumé / Abstract
Pseudomonas fluorescens B16 is a plant growth-promoting rhizobacterium, which produces an antibacterial compound that is effective against plant root pathogens, such as Agrobacterium tumefaciens and Ralstonia solanacearum. We mutagenized the strain B 16 with Omegon-Km and isolated six antibacterial-activity-deficient mutants. Two cosmid clones that hybridized with the mutant clones also were isolated from a genomic library of the parent strain. Using deletion and complementation analyses, it was found that the biosynthesis genes resided in a 4.3-kb SafI-NarI fragment. When a plasmid clone carrying the fragment was introduced into P. fluorescens strain 1855.344, which does not exhibit any antibacterial activity, the transconjugants exhibited antibacterial activity, indicating that the plasmid clone carried all the genes essential for production of the antibacterial compound. DNA sequence analysis of the fragment identified four putative open reading frames (ORFs): orf1 through orf4. The deduced amino acid sequences of ORFI, ORF2, and ORF4 were similar to cystathionine gamma lyase, pyruvate formate-lyase activating enzyme, and transcriptional regulator, respectively, yet the amino acid sequence of ORF3 showed no similarities to any known proteins. It was also demonstrated that the antibacterial activity was responsible for biological control of the bacterial wilt caused by R. solanacearum.


YAYININ GOOGLE TÜRKÇE ÇEVİRİSİ :

Pseudomonas B16 olan Agrobacterium tumefaciens ve Ralstonia solanacearum gibi bitki kök patojenlere karşı etkili bir antibakteriyel Bileşik üreten bir bitki büyümesi-teşvik rhizobacterium is fluorescens. Biz Omegon ile gerginlik B 16 mutagenized km ve altı antibakteriyel-aktif-eksiktir mutants isolated. İki cosmid clones bu mutantı clones de üst zorlanma bir genomik kütüphane izole edildiğinin hybridized. Silme ve complementation analizler kullanarak, bu biyosentezi genler bir 4,3 olarak-kb Safi-bahri parça ikamet bulundu. Bir Plasmid klonudur fragment'in taşırken, herhangi bir antibakteriyel etkinliği sergilemek değildir P. fluorescens zorlanma 1855.344, girmiş ise, transconjugants, bu Plasmid çoğaltma ve antibakteriyel bileşik üretimi için tüm genlerin önemli taşınan belirten antibakteriyel etkinliği sergiledi. Fragment'in DNA dizi analizi (ORFs) dört varsayılan açık okuma kare tespit: orf1 orf4 üzerinden. ORFI, ORF2 ve deduced amino asit dizileri ve ORF4 gama lyase, pyruvate formate-lyase etkinleştirmeden enzim cystathionine benzer, ve transcriptional düzenleyici olarak, henüz ORF3 bir amino asit dizisi her bilinen proteinler hiçbir benzerlik gösterdi. Ayrıca, antibakteriyel aktivite bakteriyel eceksin R. solanacearum kaynaklanan biyolojik kontrolü için sorumlu gösterilmiştir.
Revue / Journal Title


Düzenleyen Oğuz Alper : 03-07-2009 saat 02:20
Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön