View Single Post
Eski 01-07-2009, 14:51   #34
experienced
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-01-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kutupaneci Mesajı Göster
doğal tarım .


Bu alıntıdaki bilgiye kesinlikle katılıyorum. Öncelikle computer kelimesi yerine bilgisayar kelimesi kullanıldığı ne kadar iyi olmuş değil mi?


Bu organik, doğal, ekolojik tarım ürünüdür den hangisini kullanacağımıza karar verelim ki konuyu anlamış olalım. Bunun doğrusu "DOĞAL TARIM"dır Bilimsel adı ise Ekolojik tarımdır. Organik tarım Türkçeye yanlış bir çeviridir.


Şimdi de gelelim benzer tarım uygulamalarına aslında (bu kişisel görüşümdür) bence HİÇ BİR ŞEY yapmadan ya da ÇOK AMA ÇOK AZ ŞEY yapılarak yapılan tarım insan için en doğal olanıdır.


Biz yeryüzünde var olduğumuzda domatesler bugünkü gibi devasa plantasyonlar halinde değildi değil mi? Ya da aynı şekilde diğer sebze ve meyveler.


Domatese geri dönersek aslında domates sebze değil bir meyvedir. Aslında ilk domates kırmızı değil SARIdır. Aslında domatesin diğer türleri arasında yeşil domates ağırlıklı olarak yer alır. Biz bu ürünü melezleyerek bugün yaklaşık 3000 (üçbin) çeşide çıkarttık ve bu sayı hızla yükseliyor.


Bilmelisiniz ki Japonya’da 55 yıldır hiç sürülmeden, hiç ilaçlanmadan kullanılan ve sulu değil kuru topraklarda ve yazın değil kışın ekilen tarlalarda ki üretim miktarı modern Japon çiftçilerinin tarlalarındaki 680 Kilogramına eşittir.
Ve bu çok uzun zamandan beri hem Japon bilim adamları tarafından araştırılmakta hem de dünyanın dört bir yanından gelen bilim adamları tarafından çok iyi bir şekilde incelenmekte ve bazı ülkelerde (Fransa, İngiltere, Hindistan ve ABD gibi) aynısı kullanılmaya çalışılmaktadır.


Ve bu toprakları ekebilmek için gereken en pahalı aletin en üst fiyatı 3,5 USD dır (Üçbuçuk dolar) bu yüzden bu topraklardaki ürünlerin tadı daha güzel olmasında rağmen görüntüsü diğerlerinden daha iyi ve gerçekçi (eski Japon çiftçileri çocukluklarındaki ürünlerin aynısı olduğunu doğrulamaktadırlar) olmasında rağmen fiyatları (insanlar tarafından elle hasat edilmesine rağmen) yinede daha ucuz olarak piyasaya sunulmaktadır.


Çünkü bu çiftçiler Traktör, Benzin, Traktör bakım onarım masrafı vergileri, traktör aletleri ve ilaçlarına para ödememekte ve sadece 1 kişinin sadece ve sadece Pazar günleri çalışarak 5 dönümlük bir araziyi tek başına rahatlıkla ekebilmesinden dolayı çok düşük fiyatlara mal etmektedirler.
En önemli noktalardan biri de yerli tohumlar kullanmalarıdır. Özellikle bölgeye özgü tohumlar. ( bunların zaten adaptasyonu tamamlanmış olduğunu düşünüyorlar. Kısa kesmek durumunda olduğum için size bir kitap tavsiye edeceğim.


Detaylı olarak orada anlattıklarımı bulabilirsiniz. Sensei Masanobu Fukuoka'nın Ekin Sapı Devrimi isimli eserini sizlerin bu konudaki ufkunu kesinlikle değiştirecektir.




.


Düzenleyen experienced : 02-07-2009 saat 16:49
experienced Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön