View Single Post
Eski 30-06-2009, 21:46   #78
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Tarım ilaçları reçete ile satılmalı'

Antakya Tarım Platformu Başkanı İrfan Hatipoğlu, tarım ve hayvan sağlığı ilaçlarının mutlaka reçeteli satılması gerektiğini söyledi.

ANTAKYA - Reçete ile ilaç satışından rahatsız olanların kaygılarının ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirten Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu, reçetesiz ilaç satışlarının Türkiye`deki toprakların ve hayvanların zehir deposu olmasına neden olduğunu kaydetti
Tarım topraklarının ağır metallerle ve tarım kimyasallarıyla verimsiz hale getirildiğini vurgulayan Hatipoğlu, denetimsiz kullanılan tarım ilaçlarının yalnızca toprağı zehirlemekle kalmadığını, aynı zamanda akarsularla göllere, denizlere ulaşarak deniz canlılarının da ölmesine neden olduğunu ifade etti. Hayvan sağlığında kullanılan antibiyotiklerin de serbestçe satılmasının hayvanları antibiyotik deposu haline getirdiğine dikkat çeken Hatipoğlu, `Bu durum, antibiyotik deposu olan et ve sütleri tüketen insanlarımızın sağlığını olumsuz etkilemektedir. Hayvan sağlığı ilaçları da izlemeye alınmalıdır. Reçetesiz satışa izin verilmemelidir` dedi. Tarım Bakanlığı`nın bu konudaki uygulamalarını desteklediklerini vurgulayan Hatipoğlu, çiftçiler ile tarım ilacı satıcılarının da bu uygulamaya alışmak zorunda olduklarını belirtti.

Reçetesiz ilaç satışını hiçbir ziraat mühendisi ve veteriner hekimin savunamayacağını anlatan Hatipoğlu, reçetesiz ilaç satışını savunmanın ülke tarımına ve halk sağlığına ihanet olduğunu belirtti.

http://www.roa-turkey.com/Gazete%20ROA.html

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön