View Single Post
Eski 25-06-2009, 13:04   #23
DefneD.
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Ben makarna haricindeki yemeklerin hemen hepsini düdüklü tencerede pişiririm. Ama bazı bir arada pişen sebzeler yapıları gereği daha çabuk veya geç pişebiliyorlar. Örneğin kereviz düdüklü tencerede 8-9 dakikada pişer. Ama içine koyduğumuz havuç o kadar kısa sürede pişmez.
Ben havuçları doğrayıp önce mikrodalgada biraz pişirip öyle ilave ediyorum.

Mikrodalgada kestane pişirebilirsiniz. Tam kebap tadında olmaz ama sobasız evler için iyi bir çözüm.

Mısır patlatabilirsiniz. Mısır patlatma torbalarını kullanabileceğiniz gibi, kapaklı bir kap (örneğin borcam) kullanarak da olabilir. Borcam kullandığınızda kapakla kase arasına bir kürdan ya da kibrit çöpü koyarak hafif aralık bırakmak gerekiyor.

Benim gibi tavayla uğraşmak istemeyenler sucuk pişirebilirler. İlave yağ ya da su koymadan düşük enerjide gayet güzel pişiyor. Çok fazla tutmayın kemik gibi oluyor.

Bir keresinde tüp aniden bitince makarna bile pişirmiştim. Ne kadar sürede piştiğini hatırlamıyorum ama üzerini örtecek su koyup en yüksek enerjide pişirmiştim. Hepsi kalem gibi tam kıvamında pişmişti.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön