View Single Post
Eski 25-06-2009, 12:47   #37
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pançoo Mesajı Göster
Selam arkadaşlar yeni üye oldum.sizden ricam konuyu bilen arkadaşların yukarıda bir arkadaşının yazısında bahsi geçen ÖLÜMCÜL MANTARLAR ÜREYEBİLİR yazısını açıklamasıdır.Kimse bu yazının üstünde durmamış ama bana göre eğer gerçeklik payı varsa bu işi bilerek yapmalıyız.Sağlıklı olucaz diye sağlığımızı da kaybetmeyelim.
Aslında bunun açıklaması oldukça basit. Ölümcül mantar, küf, bakteri ve her tür mikrop tüm gıdalarda ürer. Örneğin kasaptan aldığınız ette de bu tür zararlılar üremeye başlamıştır. Eğer siz bu zararlılara, uygun ortamda yeteri kadar zaman verirseniz, bu et sizi zehirleyebilir. Ancak pişirildiğinde ette bulunan bu zararlılar ölür. Oysa kombu çayında böyle bir şansımız yok. Diğer besinlerde bulunan, bizi zehirleyebilecek zararlıları öldürmek için kullandığımız pişirmek gibi yöntemleri kombuya uygulayamayacağımız için, küçük miktarlardaki bir kontaminasyon bile zaman içinde çoğalarak tehlikeli olabilir. Bu yüzden kombu çayında hijyen çok önemli.
Tehlikesine rağmen bu çayı ben de denemek istiyorum. Bana başlangıç kültürü gönderebilecek kimse varsa özel mesaj ile iletişime geçebilir mi?

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön