View Single Post
Eski 13-06-2009, 11:28   #11
mirsat
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: PendiK İST
Mesajlar: 170
Yukarıda verilen linkin google çevirisi tarzanca olmasına karşın meramı anlaşılıyor. Selamlar.

Alıntı:
Castanospermum
E-Bir arkadaşına posta yukarı



Castanospermum doğu kıyılarının bilinen bir Avustralya içinde Queensland ve New South Wales , Ve Vanuatu ve Yeni Kaledonya . Castanospermum bazı ortak adları: Siyah Bean, Bean Tree, Moreton Bay Kestane ve Moreton Bay Bean.


Castanospermum bir yakışıklı, yaprak dökmeyen ağaç 40 metre boyunda için büyüyor. It has parlak koyu yeşil yaprakları ince ve uzun dokunma uzvu ve düşük yayılan dalları. Ekim sırasında - Kasım, bu kırmızı ve sarı bezelye ve spreyleriyle taşır olan kısmen yoğun yapraklar ile gizlidir 3-4 cm boyunda, çiçekler şeklinde. Çiçekli Mart sonrasında - Mayıs, büyük silindirik pods 4-6 cm ile 12-20cm ölçme üretilmektedir. Iki Bu pods bölme, tohum yaklaşık 30 gram ağırlığında gibi 3-5 büyük fasulye vermeden. Bu nektar çiçekler tarafından üretilen kuşlar, yarasalar ve kelebekler çekiyor.


Castanospermum ve gövde genellikle önemli flanşları yaş ile görünmesini ile silindirik bir. Bu barka enine açık kahverengi hatları ve gri püstüllere, yumuşak veya kırışmış kösele ve uzunlamasına hatları ile kahverengi karanlık. Bu şubeler hafif kahverengi, genç vurursa anasının, sayısız gri lenticels ve tanınmış yaprak izleri büyüdü.


Castanospermum nemli, verimli, iyi yetişir-teraslar üzerine dağlarının yan veya birlikte topraklar üzerinde drene nehir ve akarsuları ve bankalar. Bu bir toprak yetişir tam ışığında, sıcak güneşten gölgeli, orta nem de karışımı konserveleme tabanlı. Castanospermum güneş ışığı filtreli bir orta düzeyde tercih ediyor. Toprak her zaman nemli tutulmalıdır. Bitki sadece hafif don tolerates. It has orta su ihtiyaçları ve kuraklığa oldukça dayanıklıdır.


Bu tohum, ancak yenilebilir haline zaman dikkatli un içine vurma tarafından hazırlanan, su leaching, zehirli ve kavurma. Bu biraz ceviz benzer ve kereste, ince yumuşak taneli ve iyi bir lehçe alır, ancak kalıcı değil


Bunu biliyor muydunuz?



Castanospermum australe (Moreton Körfezi Chestnut veya Blackbean), bir cinsi Castanospermum bulunan tek tür olduğunu.

Castanospermum adı kestane ağacının ve sperma bir tohum Yunanca 'castanon' başka, tohum görünüm olarak benzerlik atıfta derives.

mirsat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön