View Single Post
Eski 12-06-2009, 06:05   #23
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Sn. gurbik67 hiç boşa sökmeyin zavallı çilekleri. Benim elimde bunlardan ne köy oluyor ne kasaba. Ben nerede yanlış yaptığımı bir bulabilsem, bütün derdim bu. Özellikle herkesin çok arsız, yetiştirmesi çok kolay dediği iki bitki, kekik ve çilekte her şeyi denedim ama ters giden bir şeyler var. Bunu bulmaya çalışıyorum. Çileğin susuz yaşayamayacağını düşünürken sizin hiç sulanmadılar demeniz ilgimi çekti.

Dün Feriha hanımın terasındaydım. Sizin gönderdiğiniz kekikler orada çılgın gibiydiler. Çok güzel gelişmişler. Diğer bitkilerde de kendiminkilere kıyasla oldukça büyük bir fark görünce bir şey düşündük. Feriha'nın terastaki bitkileri bütün bir kış (ve hala) yağmurla sulandılar. Benim balkonum gömme olduğu için yağmur almıyor ve ben çeşme ile sulama yapıyorum. Ankara suyunun klor (her ne kadar dinlendirsem de) ve kireci olumsuz etken olabilir. Her ne kadar leonardit ve hümik asitle toprağı düzenlemeye çalışıyorsam da, toprak rengi giderek beyazlaşıyor.

Başka ne olabilir bir gün bulup çözümüne bakmam gerekir. Yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı, çilek ve kekik bende fena halde takıntı oldu çünkü

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön