Konu: Sıvı NPK
View Single Post
Eski 11-06-2009, 20:27   #7
ialp32
Ağaç Dostu
 
ialp32's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Isparta
Mesajlar: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
NPK gübrelerle hormonlar (stimulantlar) farklı şeylerdir. Hormonların kullanım tarihi ile hasat tarihi arasında geçmesi gereken süreye riayet edilirse bir problem yoktur.
Kısaca NPK dediğimiz suni gübrelerin ise herhangi bir sağlık problemi doğurduğu yönünde, akademik bir çalışma, bilimsel bir veri yoktur.

Organik veya NPK kullanılmış ürünü tüketmek kişinin kendi tercihidir fakat birisi daha sağlıksızdır demek yanlıştır. Ben kendi yiyeceğimi bile organik yetiştirmiyorum.

Kişiler organik ürünlerin daha lezzetli olduğuna inansa da, ben lezzeti veren faktörün, sebze meyvenin cinsi olduğunu düşünüyorum. Komşum kasabadan domates fidesi alıyor, ben kendim çimliyorum. O hayvan gübresi kullanıyor, ben NPK kullanıyorum. Sonuçta onun domatesi gene plastik tadında, benim domatesim gene daha kokulu gene daha lezzetli. Çünkü onun diktiği fide yola dayanması için,yüksek verim için, hastalıklara dayanması için ıslah edilmiş, bunun yanında lezzetden feragat edilmiş ticari türler.



Üzerinde belirttiği dozajda ve sıklıkta kullanınız.
Sn.Todor cevabınıza çok teşekkür ederim ; zaten satın aldığım ziraatçi bile 7 7 7 alıyorsunuz, uyguluyorsunuz ürününüze 5 5 5 anca ulaşıyo demişti kimyasalları bıraktık artık bionem ve sıvı NPK uyguluyorum birde yanmış gübre ,geçen sene kimyasal kullandım bilmiyordum çünkü organik ürün kullanmasını ama artık kimyasala hayır bahçe duvarlarını ilaçlıyorum kimyasallarla okadar insanın kendi yetiştirdiği gibisi yok...

ialp32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön