Konu: Sıvı NPK
View Single Post
Eski 11-06-2009, 19:30   #5
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
NPK gübrelerle hormonlar (stimulantlar) farklı şeylerdir. Hormonların kullanım tarihi ile hasat tarihi arasında geçmesi gereken süreye riayet edilirse bir problem yoktur.
Kısaca NPK dediğimiz suni gübrelerin ise herhangi bir sağlık problemi doğurduğu yönünde, akademik bir çalışma, bilimsel bir veri yoktur.

Organik veya NPK kullanılmış ürünü tüketmek kişinin kendi tercihidir fakat birisi daha sağlıksızdır demek yanlıştır. Ben kendi yiyeceğimi bile organik yetiştirmiyorum.

Kişiler organik ürünlerin daha lezzetli olduğuna inansa da, ben lezzeti veren faktörün, sebze meyvenin cinsi olduğunu düşünüyorum. Komşum kasabadan domates fidesi alıyor, ben kendim çimliyorum. O hayvan gübresi kullanıyor, ben NPK kullanıyorum. Sonuçta onun domatesi gene plastik tadında, benim domatesim gene daha kokulu gene daha lezzetli. Çünkü onun diktiği fide yola dayanması için,yüksek verim için, hastalıklara dayanması için ıslah edilmiş, bunun yanında lezzetden feragat edilmiş ticari türler.

Alıntı:
15 gün kadar önce 5 kg.lık 7 7 7 sıvı NPK aldım bidonun üzerinde 15-20 günde bir uygulayın diyordu ama ben buradaki tecrübeli ağaç dostlarıma bir sorayım dedim ; acaba bir önerisi veya tavsiyesi olan var mı ?
Üzerinde belirttiği dozajda ve sıklıkta kullanınız.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön