View Single Post
Eski 11-06-2009, 14:02   #13
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Sevgili M.sema, benim önereceğim aslın da çok yer var, anadolu tarafında darıca hayvanat bahçesi yerine buradan bakabilirsiniz üzerin de resimler de var.
darıca hayvanat bahçesi ilk kurulduğun da botanik bahçesi olarak kurulmuş daha sonra ise hayvanat bahçesine çevrilmiş. Hem botanik park olarak hem de hayvanat bahçesi olarak gezebilirsiniz. İçeri girmeden bol miktar da fıstık alın maymunları ve gorilleri beslerken büyük zevk alacaksınız

Çamlıca tepesi, İstanbul büyükşehir belediyesinin tesisleri var, hem kaliteli hem ucuz, hemde manzara olarak çok güzel bir yer.

Haliç'in kenarın da Koç'un müzesi var orasıda çok güzel. Mekanik aletlerin çalışma sistemlerinden tutun da, tank'a, kobra helikopter'e, denizaltı'na kadar herşey var.

Bir yer daha yazabilirim, Sultan ahmet meydanı, arabanızı buraya uygun bir yere park edin. Gezilecek yerler listesin de, Ayasofya camii, Sultan ahmet, camii, Yerebatan sarnıcı, Dikili taş, Çemberli taş, Yılanlı sutun, Topkapı sarayı, Arkeoloji müzesi, gülhane parkı, Kapalı çarşı, İstanbul üniversitesi, Beyazıt meydanı, Sahaflar çarşısı bu yazdıklarımın hepsi yaya olarak gezilecek mesafede olan yerler muhtemelen hepsini bir gün de gezemezsiniz bence içlerinden tercih yapın öncelik sırasına göre gezin derim. Eminönün de balık ekmek yemeyi unutmayın

Sultan Ahmet meydanı için buradan bakabilirsiniz.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön