View Single Post
Eski 10-06-2009, 00:35   #14
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Depoya geri dönüş hortumunun ucu sıvı içinde , birinci sorun budur. Sizinde söylediğiniz gibi. Bu hortuma hava kabarcıkları anaforla girmeye başladığı anda sıvı akışı duruyor ve borudaki su taşıyor. Bazen kendi kendine tekrar başlıyor bazen de başlayamıyor.

İkinci sorun da, redüksiyon kullanmamak için yapılan borular arası hortum atlamalarının kullanılmış olması, bu da zaten birinci sorunla tümleşik sayılabilir.

Hortumla atlama yapılınca boru su seviyelerini ayarlamak pek mümkün olmuyor.

Ben suyu sürekli akıtmak yerine arada bir akıtmayı düşünüyordum. Borularda su birikintisi kalması için hortumla atlama yapmıştım. Ya bu sistemi geliştirip düşündüğümün sağlıklı çalışmasını sağlıyacağım ya da atlamalara dirsek takıp suyu sürekli akıtacağım.

Okul tatile girdi. Gelişmiş domates fidelerimi de eve getirdim. Balkona domates için ilaveler yapmak zorundayım. Karşı duvar daha güneşli. Buraya yeni bir sistem kurup sorunlu düzeneğin sıkıntılarını da gidermeye çalışacağım.

Bu arada süs çicekleri için düşündüğüm geniş çaplı naylon sulama hortumları ile de başka bir düzeni daha buraya ilave edeceğim.

Yaz bitmeden inşallah . . .

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön