View Single Post
Eski 09-06-2009, 23:25   #14
eyakut
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 107
Teşekkürler sayın gilan,nurcanaybay(su borusu kak çukuruna bağlı),fikreteren.
Sayın gilan,sizin fikrinizi şöyle geliştirdim; pergolanın etrafını ferforje ile çevirip(uzun süredir düşünüyorum) ferforjenin içinde halkalar ve dikdörtgenler bırakıp onlara saksılar koysam içinde rengarenk ve kokulu çiçekler
Teşekkürler M.Sema,****** ortancaların açmış hallerini paylaşırım;ortancalar benimde favori çiçeklerimden biridir.
Hareket ve duvar dipleri ile ilgili önerilerinizi değerlendireceğim sayın sabah.Hatta seracımda varsa tavsiye ettiğiniz bitkiler,tüpte ya da saksıda bahçeye getirip yerleştirerek genel görüntüye bakarak değerlendirmeyi düşünüyorum.
Tüm önerilerinizi not alıyorum başlarına isim ya da nicklerinizi yazarak.
Bundan 1-2 yıl sonra ortaya çıkan bahçeye bir ağaçlar.net ortak çalışması başlığı bile açabiliriz,ben fotoğrafların hepsini arşivliyim.
Teşekkür ederim sayın Koyu yeşil,basamak derinliğinde dikdortgen bir saksı bulabilirsem neden olmasın.Seracımda çok güzel renklerde bodur güller var.Sizin fikrinizin peşine hemen aklıma onlar geldi.Verandaya bu kadar yakın olacakken ah birde kokulu gül olsalardı ne güzel olurdu.
Bu güzel dilekleriniz ve fikirlerinizi okudukça ben her fırsatta bahçeye kaçıp harıl harıl çalışıyorum.Sizlerin verdiği güzel fikirleri kafamda tasarlamaya başladım.Bahçenin sağ en köşesinde fotoğraflarda görünmeyen tacının 3/2 si yolda 3/1 i bahçede olan bir gül ibrişim akasya var resimlerini çekince hemen paylaşacağım.Garajın sağındakı boşluğa bir kaya bahçesi yapsak,bodur ağaçlar hatta bonzai ebatlarına inebilsek etraflarına çok yıllık ya da yıllık çiçeklerle kuşaklar yapsak.Kayalarla yükseltiler versek,aralarına belki lavanta dikebiliriz ya da hiç çiçek sokmadan sadece çeşitli renklerde bodur bitkilerle çalışsak...
Fikirlerinizi ve önerilerinizi kafamda canlandırıp bahçedeki görüntülerini kafamda canlandırıyorum.Giriş kapısının üzerine kemer yaptırmamıştım taki eflatun renkli begonvili görene kadar.Sanırım bir begonvil daha alıp giriş kapısının yanına dikip kemere sardırıp o rengi gözümün önünde tutmalıyım.
Siteye üye olup okumaya başladıktan sonra bahçemle tekrar ilk günlerdeki gibi ilgilenmeye başladım.Yaptığınız bahçeler,teraslar,balkonlar gerçek bir görsel keyif herkesin ellerine sağlık...
Turf-set geldi ve çimleri biçip suladıktan sonra uyguladım.Bu arada limon ve portakal ağaçlarımda beyaz sinek;begonvilimde ise mini siyah sinek var, hepsiyle mücadele sitedeki verilmiş bilgiler ışığında başlamıştır.

eyakut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön