View Single Post
Eski 09-06-2009, 11:10   #12
Koyu yeşil
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Bahçeniz ve eviniz çok güzel, özellikle gülleriniz harika. Bahçe duvarı kenarlarına bitki gruplandırma fikrine katılıyorum. Biraz daha renklenmiş olur bahçeniz. Garaj kısmındaki boş alana sanırım araç giriş-çıkışı yapıyorsunuz, eblki de boyları çok uzun olmayacak çiçekler ekseniz, araç hareketinden zarar görmemiş olurlar. Gazenyalar mesela güneşi çok severler.

Bu güzel bahçeye bir kameriye çok yakışır diye düşündüm. Dilerseniz kameriyenizi de sarmaşık güllerle sarabilirsiniz. Güler Hanım'ın bahçesine bakarsanız harika bir kameriyesi vardır.

Ben de sarmaşık olarak, passiflora önermek istiyorum. Değişik türleri var, bazılarının meyvesi de yeniyor. Harika çiçekleri var. Yaprak dökmeyen çeşitlerden seçerseniz her zaman yeşil şahane çiçekler açan bir sarmaşığınız olacaktır.

Ortancaları Şubat sonunda derin budarsanız, bir sonaki çiçeklenmede daha büyük çiçekler açacaktır. Hiç budama yapmadığınızdan çiçekler küçük ama sayıca çok. Tabii tercih meselesi.
Ben bir de evin arkasını merak ettim Orada gizli bir sebze bahçesi mi var acaba? Yoksa da yakışır diye düşünüyorum.

Bahçe kapısı girişinden evin girişine giden yolun iki yanına da sıra boyunca çiçeklerle renklendirirseniz, şahane görünecek sanki.


Düzenleyen Koyu yeşil : 09-06-2009 saat 11:12 Neden: ek
Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön