View Single Post
Eski 08-06-2009, 16:35   #78
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Yumurtalı kabak kavurması

Malzemeler; zeytinyağı, karakabak, yumurta
Mümkünse karakabak ya da köy kabağı denilen cinsten olsun.Sakız kabakla pek güzel olmuyor.

Name:  Photo-0599.jpg
Views: 1866
Size:  32.4 KB
Son anda bahçede gördüğüm 2 dal soğan erkeğini de ilave ettim.
Name:  Photo-0601.jpg
Views: 1678
Size:  36.9 KB
Kabakların içindeki çekirdekli kısmı tıpkı kavun gibi ayırıyoruz, doğruyoruz.
Name:  Photo-0600.jpg
Views: 3083
Size:  39.0 KB
Soğan, kabak, zeytinyağını tavaya koyup, kabaklar yumuşayıncaya dek kavuruyoruz.

Kendi suyu yetiyor, ama çok harlı ateşte yanabilir, orta hararetli alev iyi olur.

Yumuşayan kabaklara yumurta kırıp, tuzunu, karabiberini ekliyoruz.
Name:  Photo-0603.jpg
Views: 1711
Size:  41.1 KBMalzemeler
Ben yarısına da sarmısaklı yoğurt döktüm, öyle de güzel, deneyin

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön