View Single Post
Eski 07-06-2009, 10:31   #67
sevim.K
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Sayın Caucasus; abazalar acıkayı- biberli tuz adından da anlaşıldığı gibi- çok tuzlu yaparlar. Bir tatlı kaşığı acıka üç yumurta için fazla olmaz mı bu durumda. Biz kahvaltılık acıkayı oldukça az tuzlu bol ceviz ve fındıklı yapıyoruz ben de seviyorum kızlarım da seviyorlar. Yumurtayı acıkayla pişirmeyi deniycem
Doğukaradenizde acıkayı taze kinziden yaparlar. Yeşil çok hoş kokulu bir tat olur. Yumurtayı bir de o acıkada düşündüm. Sanırım hoş bir lezzet olurdu.

Ben kahvaltıda veya öğleden sonraları taze fasülyeli yumurtayı da çok severim ya da yumurtalı fasülye. Ama süt gibi çok taze ve kılçıksız fasülye olmalı. Bir de kızımın ne çok maydanoz karıştırıyorsun herşeye itirazlarına kulak tıkayıp maydanozlu yumurta yaparım. (Bolca maydanozu çok az yağda hafifçe kavuruyorum üzerine yumurta kırıyorum çok az nane, karabiber, pul biber vb. tatlandırıyorum. Yeşillik, ot yemeyi sevdiğim için severek yiyorum

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön