View Single Post
Eski 08-10-2006, 19:19   #4
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Siteden alıntı yapayım:

Alıntı:
Mis gibi kokan kıpkırmızı domates, dalından koparılan patlıcan,taze taze salatalık, tadına doyulmaz çilek.... Artık neredeeee....O eskidendi demeyin. Bahçeniz evinizin yanında olmayabilir. Ama sizin için hazırladığımız hobi bahçelerinde ' kontrollü tarım' yapabilirsiniz.

BİR BAHÇENİZ OLSUN

Çok ta eski olmayan zamanlarda bahçe, birçoğumuzun hayatının değişmez bir parçasıydı. Evlerin ama küçük ama büyük mutlaka bahçesi olurdu. Dalından bir meyve veya sebze yemek o zamanlar için sıradan bir şeydi.

Ne yazık ki şimdi durum çok farklı. Teknolojinin gelişmesiyle belki hayatımız çok kolaylaştı ama apartman çağıyla beraber tabiattan hızla uzaklaştık. Artık ayağımız toprağa basmıyor, bitkilerin çoğunu tanımıyoruz bile.

Aslında evimizin yakınında olamıyorsa bir başka uygun yerde de kendimize bir bahçe oluşturabiliriz. Yeter ki isteyelim. Biraz gayretle günün stresini atıp, ferahlayabileceğimiz bir vaha yaratabiliriz.

Tüm Avrupa ülkelerinde çok yaygın olan hobi bahçelerinin de amacı bu işte. Ülkemizde henüz yok denecek kadar az. Faydaları saymakla bitmeyecek bu uğraşının öncüsü olmak ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Amatör bir bahçeci için sebze yetiştirmek son derece keyifli bir uğraştır. Önceleri 3 -5 fide domates biber, belki de bir köşeye ekilen maydanoz tohumları ile başladığımız bu merak zamanla vazgeçilmez bir hobi haline gelir.
Yetiştirdiğimiz ürünleri elimizle toplamak, bunları ailemize ve dostlarımıza sunduğumuzda aldığımız iltifatlar büyük gurur kaynağı olduğu gibi, yeni çeşitler denemek için bizi heveslendirmeye yetip, artar.

Sebzeler çok kısa sürede büyür ve ürün verirler. Bu durum emeğimizin karşılığını kısa sürede almamız açısından çok güzeldir

Doğal lezzetlere hasret kaldığımız günümüzde dalından koptuğu anda tüketebileceğimiz sebzeler hem sağlık hem de damak tadımız açısından bulunmaz bir lüks olacaktır. Sebzeleri dondurarak, kurutarak, salça, turşu veya konserve yaparak değerlendirmek de işin başka bir keyifli ve faydalı yönüdür.

Ayrıca kendi yetiştirdiğimiz sebzeleri iyice büyüyüp kartlaşmadan koparabilir, onları en körpe haliyle soframıza getirebiliriz.
Bu hobinin tek mahzurlu yönü manavdan alınan sebzelerden artık bir tat alamayacak olmamızdır)

Hafta sonlarında, tatillerde doğaya yakın olmaya çalışıyoruz. Ama kendimize ait bir toprak parçasıyla ilgilenmek bize çok farklı bir doyum sağlayabilir.
Çoğumuzun evinde çiçekleri var ama ben derim ki, bu konuda değişik bir şeyler yaparak, mesela bir hobi bahçesi edinerek hayatımıza birazcık renk katalım. Minik bahçemizle uğraşırken ruh ve beden sağlığımız için çok faydalı, aynı zamanda zevk ve gurur verici bir hobi edinmiş oluruz.
Name:  5.jpg
Views: 11207
Size:  56.4 KB
Görevlilerden biri, bu hafta sonu gelmemiş olan bir üyenin bahçesini suluyor...

Name:  6.jpg
Views: 10821
Size:  38.0 KB
Pelin Hanım, bahçede teftişte

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön