Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 07-10-2006, 22:34   #21
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Evet bu Orkideler konusunda da sonbaharın ortalarında kışa hazırlık için bitkilerimizde dikkat etmemiz gerekenler var. tabiii burdaki konu olan bitkiler orkide sınıfı olanlar.

çoğunuzun eminim phalaenopsisi vardır. artık evler bize ne kadar da halen sıcakmış gibi gelse de orkideler tahamül sınırlarına dayanmış gibiler. dışarıdakileri ki cymbidiumları da artık içeri almamızın zamanı çoktan geldi de geçti.

Phalaenopsislerde sulamalara aman dikkat. haftada bir sulama ve sabahları sulama gibi konulara dikkat bir de gübreyi ihmal edenlerimiz oldu ise pek zararı yok ancak şimdi çiçeğe durmaya hazırlanan phal.ler cymbidiumlar cattleyaları iki haftada bir düşük dozda gübrelememiz bu zamanda çiçeklerini görkemli ve sağlıklı açmaları açısından çok önemli.

sulamaya zamanı konusunda gereksinimleri olup olmadıklarını anlamanın çok kolay bir yöntemi var saksıyı kavrayıp kaldırır gibi yapın. elinize saksı hafif gibi geldi ise sulayın aksi durumda bir kaç gün bekleyin.

İyice saksılar kurusun sonra sulayın. bunun sebebi bize uyan bu 20oC derecede phal.lerin köklerinde devamlı nemli toprağın serin ortamda çökerten hastalığını yaratıp birden bitkilerin yaprakları elinizde lıp diye kaldığında farkedeceğiniz, müteakip kereler bahsi geçen kök mantarlarının bitkinin köklerini sarıp üremesi ile besin su almasını önleyip bu monopodial orkidelerin çok geç öldüklerini farketmenizi önlemektir.


Düzenleyen malina : 08-10-2006 saat 07:49 Neden: paragraf
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön