View Single Post
Eski 07-10-2006, 18:54   #1
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
CP'lerde dormancy...

Evet sayın ilgili arkadaşlar sonbaharın ilerliyen bu günlerinde bazılarınız belki farkındalar. Etobur bitkiler kışa dinlenmeye hazırlanıyor.

Bunu şu açıdan yazıyorum Olası arkadaşların VFT'leri Sarraceinia'ları Droseraları dahi gelişimlerini çoktan yavaşlatılar. yapraklarda sararma, kararma hatta kurumalar çoktan başladı. bu kurumaları müteakip yeni yaprak oluşumları ya yok denecek kadar az ya da olan yapraklarda değişiklikler farketiniz.

belki bazılarınız hazırlıklı olamıyabilirsiniz diye yazmakda fayda var. yapraklar yazdaki gibi değiller VFTde kapanlar ufalıyor altdaki yaprak kısmı genişliyor. sarracenialarda huni kısmı adeta prematüre gibi geniş bir huni boyunda yaprak oluşumları ile huniler minikleşmekte. bu kış yapraklarına phylodien de deriz bu dormancy e giren cp lerdeki en doğal haldır bundan daha doğalı olamaz.

şimdi en geç kasım ortaları artık 15-ila 10oC lerde dinlendirmeye hazırlamamız gerekir bunun için sulama suyundaki seviyeyi düşürün hatta zaman zaman altlarında hiç su kalmıyacak durumlara getirin. ama asla torfunu kurutmayın altında su olmazsada torfa parmakla basınca az biraz da su kusar kadar nemli olsun. kasım ortaları bu ıslaklık da olmamalı.

VFT'ninizin kararan yapraklarını hafifice çekin elinizde kalmasın kalırsa soğancığında çürüme baş gösterdi demek. hemen torf değişimi ile bunun ıslaklık ayarını çok iyi yapmanız gerekmektedir.

Evet biraz da benden bir sitem sadece ordaki burdaki resimlere bakmayın linkleri yazıp durmayın ne kadar iyi veya kötü olursa olsun sizde cp lerinizin resimlerini koyun sizler de başlasanız artık... şu bitkiler aleminin en bir alem bitkilerini yetiştirmeye...

Dün gece yine madagascar adlı filmi seyretim bilmem seyredenleriniz oldu mu orda nedense yine CP'lere ağır sataşma oldu o dört kafadar ormanda dolaşırken bir CP' kolibrinin birini adeta yutuverdi. evet bu ağır bir sataşma


Düzenleyen Mine Pakkaner : 09-10-2006 saat 12:00 Neden: vurgu
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön