View Single Post
Eski 07-10-2006, 08:41   #8
Oğuz Sağlam
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saka
...
"kolay" derken, "değeri düşük" demeye çalışmadım. Değeri düşük gördüğüm bir şeyi incelemek için zahmet edip, bu kadar kafa yormazdım sanırım....
...
Eh yani Kemal Hocam,
Böyle mi anlaşılıyor.
Çok güzel bir çalışma ve çok teşekkür ederim.
Ben genel anlamda kolay bilinmesinin, gene genel anlamda sucul bitkilerle uğraşanların böyle düşünebileceği için, müsaade edeceğinizi düşünerek kendi Limoni duygularımı yazmak istedim. Sizin böyle düşünmediğiniz, Limona değer verdiğiniz zaten her halinizden belli.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saka
...
Güncel teknik veya teknolojiler safsata olmaktan uzak ve mevcudiyetleri ile bir seçenek olarak var olmakla birlikte, sanırım pekte bu başlığın doğal kapsamı alanına girmediği için ayrı bir başlık açarak konuşabiliriz.
...
Kemal Hocam sanırım bir yanlış anlaşma var. Safsata benim kendi yazdığım "konu ve teknik bilgi dışı" abuk subuk betimlerime denilmiştir. Hatta alıntı yapayım;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oguz SAGLAM - safsata babında -
...
Türkiye'de "su bahçesi kategorisi"ndeki akvaryumların yaygınlaşması son bir iki yıla denk düşüyor. Bunda sucul bitkilerin özel isteklerine getirilen teknolojik çözümlerin payı çok büyük. Makro element, eser element, küser element, tozar element, vs gibi elementar kolaylıklar, sonra sudaki maddelerin amatör ellerde kolayca tespit edilmesini sağlayan test kitleri (takımları), CO2 aparatları, dozajlaması, pH kontrol üniteleri, özel zemin malzemeleri, çellatlı demir, vs de vs. Dolayısı ile 2 yıl öncesinde yalnız fotoğraflarda görülebilen nadir/nadide sucul tropikal bitkiler, pazar oluştuktan sonra hızla ithal edilerek meraklıların ellerine dağıldı. Bu fırsatlar konusunda bugün gelinen nokta gerçekten 2-3 yıl önce hayal edilemeyecek seviyede.
...
Teknolojik gelişmelere, güncel tekniklere ancak bir şarlatan safsata diyebilir...

Umarım bu kez anlatabilmişimdir.

Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön