View Single Post
Eski 31-05-2009, 20:47   #1
Yılmaz Yalçın
Ağaç Dostu
 
Yılmaz Yalçın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,006
İstanbul'da Bahçede Kışı Çıkarmış Akdeniz İklimine Özgü Süs Bitkileri

İstanbul, coğrafi konum olarak Akdeniz, Karadeniz ve karasal iklimin geçiş bölgesinde olmasından dolayı bitki örtüsü bakımından oldukça zengindir.

Karadeniz ve karasal iklime özgü süs bitkileri İstanbul'un her ilçe ve semtinde kolayca yetiştirilmekte olup İstanbul'un geçiş iklimine uyum sağlamışlardır.

Ancak Akdeniz iklimine özgü kokulu ve kokusuz süs bitkileri, sarıcılar ve çalılar sadece İstanbul'un mikroklima alanlarında yetişebilmekte ve kış şartlarından zor da olsa çıkıp inatla yaşamını sürdürebilmektedir.

İşte İstanbul'un çetin kış şartlarına direnip hala çiçek açan ya da kokusuyla bahçeleri şenlendiren bu Akdeniz iklimine özgü ya da ılıman kış şartlarında yaşayabilen süs bitkileri, sarıcılılar ve çalıları tanımak ve bu bitkilerin yaşayabildiği mikroklima alanlarını (ilçe ve semt bazında) tespit edebilmek amacımız..

Bu sayede semtimizin iklimsel özelliklerini kavrayıp acaba bu Akdeniz bitkisi bahçemde yaşar mı, kışı atlatabilir mi? diye endişe etmeyeceğiz

Haydi İstanbullu arkadaşlar şimdi herkes bahçesine koşup Akdeniz İklimine özgü süs bitkisi, sarılıcı ve çalısının olup olmadığına ve kaç kışı atlattığını tespit edip tecrübelerini bu başlık altında paylaşşın

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön