View Single Post
Eski 31-05-2009, 21:05   #4
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Eline sağlık Ömer Bey,

Her iki sistemde güzel olmuş. Üzülerek söyleyeyim hastalığı sana bulaştırdıktan sonra ben çilek ağacını sökmek zorunda kaldım. Çok azmanlaşmıştı ve çok su tüketiyordu. Okulların tatil olmasıyla birlikte 15 gün sonra kontrolsüz bırakmak zorunda kalacağım için motorun susuz kalması ve yanmasından korktum. Şamandrası vardı su seviyesi azalınca belki duracaktı ama bu seferde fideler susuzluktan ölecekti.

Bu tip sistemlerde besin takviyesi ve konrtoller otomasyon ile yapılmıyorsa başından uzun süreli ayrılmak her zaman problem. Belki bir hafta on gün idare eder ama fazlasında insan tereddüte düşüyor. Gideceğiniz mesafe kontrol için gelinmeyecek kadar uzaksa problem daha da büyüyor.

Senin çilek ağacı şimdi iyi de yapraklar büyüyünce arkadaki saksılara ulaşamayacaksın, şimdiden onları oradan kurtar. Daha sonra çıkaramazsın. Birde en alta iki fide stolon (kol) atmış gibi gördüm. Onları koparman lazım ki fide köklerini geliştirip çiçeğe dursun. Topraksız tarımda senin stolonla yeni fide elde etmen zor.

Domates ve salatalık için yaptığın sistem de çok güzel olmuş. Orada daha başarılı olacağını söyleyebilirim. Çünki perlitte domates çok güzel gelişiyor. Orada belki torbaların bir kısmı balkon demirinin içinde iken diğer sırayı balkon demirinin dışına kurarak yerden kazanabilirdin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön