View Single Post
Eski 30-05-2009, 22:12   #22
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
5 cm boyundaki bir marul fidesinin benim ufacık balkonda 3 günde 15 cm olabilmesini hayretle gözledim. Marul için yaptığım pazar hesapları bana hiç ekonomik gelmemişti tekrar gözden geçireceğim. Perlit torf karışımında milim milim büyüyen marullar akansuya alınca anormal hızlı büyüyorlar. Mekan aynı, besinli su kaynağı aynı.

Marulda işi kaptık gibi ama domateste hala debeleniyoruz.

Envorun rüzgar felaketedinden çıkan domates fidesindeki hayata tutunma isteğini gördükce şaşkınlığım daha da artıyor. Bu kadar aykırı şartlarda hala inatla ve harika kokusuyla gelişimini sürdüren bu fideye çok büyük hayranlığım var. Açık kasa bir araçla 4 seyahat geçirdi her seyahatte yapraklarında 1 gr su kalmadı, bazı haftaları besinsiz su ile geçirdi. Güneşi istediğinin belki onda biri. Tek kökten 12bin meyve veren hidroponica domatesinin yakın akrabası olmalı . . .

Bu site yaratıcı bir akla çok fazla hayal gücü sağlıyor.

Balkondaki çileklerin borusuna %15 lik bir eğim vermek meyve bağlamalarını sağladı. Perlit saksısını ortadan değilde kenardan çok noktadan sulamak çok iyi netice verdi.

Balkonda biber domates ve çilek için komple bir sistem yapmayı planladım ama hala yapamadım. Yazı kaçırmadan yaparım inşallah. Kışa da suni ışık denemelerine girişirim belki.

Saygılar hepinize.

İmza: Topraksız tarımın deli öğretmeni.

Not : Bir sürü daha deli yetiştiriyorum.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön