Sevgili soilless,çalışmalarınızı büyük bir zevkle izliyorum. Siz ,sayın( sarıcan ,akınselçuk. inch ve dahası),yani herkesitakip ediyorum ve ilk başladığım günlerdeki heyecanımı hatırlıyorum.İnanın günde 3 defa eriyik değiştirdiğim oldu bu neden büyümüyor diye. Gecede 2-3 defa kalkıp büyüyormu diye baktığım oldu. El insaf 2 saatte bitki büyürmü.?,ben bu heyecanı yaşadım.sizleri çok iyi anlıyorum. Tarım çok enteresan bir uğraş herşeyden önce insana sabrı telkin ediyor. Sabırsızlık, yaptığımızın doğru olup olmadığından emin olmamaktan kaynaklanıyor.Zaman içinde tecrübeler arttıkça bazı endişeler kalkıyor, sizde rahat ediyorsunuz bitkide. Bu aşamada duygularınızı çok iyi anlıyorum. Bakınız benim şanslı olduğum bir konu daha var.
Şu anda yaklaşık 40 kök domates hatta daha fazlası var.Biri,üçü beşi geri kalıyorsa biliyorumki cinsinden.veya daha az güneş alıyor,veya rüzgara daha açık yerde ,çünkü ortam ve şartlar ayni. Eğer hepsinde ortak bir bozulma veya anormallik varsa ozaman arıza aramaya başlıyorum. Sizi ençok huzursuz eden deneme parkurunuzun küçük olması.Çevrenizdeki bahçelere bir bakın fideler ne boyda.fideniz gerçektenmi gelişmiyor? yoksa sizin beklentinizemi cevap vermiyor. Birazcık rahat olun herşey düzelecek.
|