View Single Post
Eski 29-05-2009, 08:17   #802
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili soilless, geçenlerde fidelerden bahsetmiştik hatırlarsınız. Pişkin fide yani gerçekten olgunluğa erişmiş yerine dikilmeyi bekliyen fide ile henüz gelişmekte olan fidenin dikilmesi arasında fark olduğundan eminim. Ayrıca cins te çok önemli bir farktör.
Arkadaşımın bahçesi için yetiştirdiği fidelerden aldım. Bulgar domatesi diye verdi. tarif bizim pembe domatese benziyor. 600-700 gram, ince kabuk pazarda satılmayan dalından koparılıp yenecek çok lezzetli bir cinsmiş. moralinizi düzeltmek için şimdi resmini çekeceğim. Diğer domateslerin 1/3 ü kadar resimde göreceksiniz.Domates parkurunun hepsi ayni eriyikle besleniyor. Fark ?.. Dün oğlum telefon etti. Torunuma bir saksıya torf+ kum a yetiştirdiğim fidelerden dikmiştim. Bizler geç kaldık onlar şimdiden haberdar olsunlar,bilsinler diye. Henüz 15- 16 gün oldu. ve sizi temin ederim herkese dağıttığım eriyiğin aynısını hazırladım .Bakın altını çiziyorum sizdeki eriyiğin aynısı. Babacım bu nasıl birşey saksı küçük olmasına rağmen fide 60-65 cm oldu ve çiçekleri var ,çok hızlı büyüyor diyor.
Herkes taktir ederki ben araştırmaya gönül vermiş biriyim. tabiiki kendime göre yapabildiğimce deney yapıyorum. Çeşitli eriyikler hazırlıyorum.Hep ders çalışıyorum en iyisini yapayım diye .Ama sizler için ayrı kendim için ayrı hazırlayan bir zihniyetimin olmadığını hemen belirteyim asla böyle bir şey olmaz.Yaptığım, bulduğum başardığım iyi mutlaka sizede yansıyacakdır. bundan emin olunuz. Haklısınız dükkan yan tarafta ,Bazı arkadaşlarım gelip gördüler kendi çabalarımla hazırladığım çalışma ortamımı.Gayem bu imkankarı bir vatandaşlık görevi için kullanmamdır.herkes bundan lütfen emin olsun.
Siz hiç moralinizi bozmayınız.Bilgi paylaşıldıkça büyür , paylaşmak için en iyi bilgiye ulaşmabilmek için çalışmakta kutsal bir görevdir.Ben bunun bilincindeyim. Ama yaptığımız en iyisidir şeklinde bir iddamda asla olamaz. Herkese sevgiler.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön