Konu: Teleskop
View Single Post
Eski 29-05-2009, 00:30   #6
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Biri, gece, zifiri karanlık mı dedi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmann Mesajı Göster
Sayın Zenfree yıldız ve gök çekimlerine meraklı oluşunuzdan hareketle soruyorum acaba teleskoplar hakkında bilginiz var mı? Bir teleskop almayı düşünüyorum ama bu konuda fazlaca bilgiye sahip değilim. (Teleskobun hangi özelliklerine göre seçilmesi gerekir? İyi bir teleskop ne kadardır? Varsa tavsiye edeceğiniz markalar ve özellikleri vb.)Eğer bu konuda bilginiz varsa ve benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmann Mesajı Göster
Çok makbule geçer eğer linki hatırlayabilirseniz. Sadece teleskop mu var yoksa makineler de mevcut mu? Fiyatlar nasıl? Aslında aklımda bir nikon D300 var ama şimdilik pahalı görünüyor. Aslında Türkiye' de pahalı, yoksa İngiltere' de yarı fiyatına neredeyse.
Niyetiniz teleskop mu, fotoğraf makinası mı?

Umarım sadece satın almış olmak (tüketim çılgınlığı) değildir.

Fiyatlar üzerinde bu kadar çok duruşunuzdan böyle düşündüm. Biliyorsunuz bu cihazlar ihtiyaç olmanın ötesinde hobi araçları. Hobi aracında fiyat çok önde değildir. Paradan çok, 'zaman' harcarsınız. Giden para, sizi zorlasa da görmezsiniz, zira para doğru adrese gitmektedir.

Teleskop konusunda ciddiyseniz buraya bir bakın derim.

Hala ciddiyseniz, İstanbul Sirkeci'de satan yerler var, oraya yolum düştüğünde irtibatlarını alır size bildirebilirim. Gümrükten optik cihaz alımı; garanti, eksik, sorunlu çıkma durumlarına karşı zor bir olay. Vereceğiniz para ne kadar az olsa da hiç bir işe yaramayacaksa, çöpe gittiği yetmemiş gibi yeni çimlenmekte olan hobinizi de kurutur!


gece
Astronomi yılında teleskop linki veren forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön