Konu: Çiyan
View Single Post
Eski 04-10-2006, 13:49   #5
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Ziraat Mühendisleri tarımsal pestisit satmaya yetkili tek meslek gurubundandır. Bunun dışında çiçekçilerde, marketlerde ve benzeri yerlerde satılan pestisitler kanunsuzdur. Bazılarına özellikle baktım, Tarım Bakanlığından onaysız, etiketsiz satılıyor. Yani demek istiyorum ki ilacı doğru yerden almışsınız.

Aslında doğru pestisiti de almışsınız. Ancak yanlış formülasyon verilmiş size. Sizdeki ilaç WP (Wettable Powder) yani ıslanabilir toz formülasyonu. Tarımsal Pestisit olup da kırkayaklara, çıyanlara ruhsatlı çok ender kimyasal vardır. Bunlardan birisi de sizin ilacınız gibi Chlor pyrifos ethyl. Ancak bu kimyasalın EC formülasyonunu kullanmanız gerekirdi. Sizdeki formülasyon kırkayaklara ve çıyanlara karşı etkisiz, bunun yanısıra etki süresi 1 gün. İlaçlasanız bile bir gün sonra gelecek böceklere etkisi olmayacaktır.

Eğer EC formülasyonda aynısını almak isterseniz Korban 4 alacaksınız. Ancak size Dursban 4'ü tavsiye ederim. 10 günde bir sulama suyu gibi vereceksiniz. Ancak sizin de söylediğiniz gibi, Bu ilaçların çoğu tarımsal üretimi yapılan bitkiler için ruhsatlıdır. Dolayısıyla bunun dışındaki bitkilere toksisitesi bilinmiyor. Siz deneyerek öğreneceksiniz.

Bir bitkiye uygulayın, bir terslik olmazsa diğerlerine de uygularsınız.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön