View Single Post
Eski 03-10-2006, 10:10   #29
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
kırmızı örümcek, yaprak piresi, beyaz sinek mücadelesi

Yaprağı yavaşça ters çevirin, acele etmeden, fazla titretmeden, bu hayvancıkların nimph'lerinin (döl verme yeteneği olmayan, anne babaya benzeyen yavru birey) yan yan yürüdüğünü göreceksiniz. Böceğin türünü fotoğraftan saptamak imkansız. Cins ismi Empoasca. Ancak fotoğrafta görülenlerin yavru bireyler olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü kanatlar henüz tam oluşmamış.

Ancak tek zararlının bu olduğunu düşünmüyorum. Mine hanımın da ilk tahmin ettiği kırmızı örümcek zararının da olduğunu düşünüyorum. Artı, sizin söyleminizle; beyaz, 1 mm civarında, iplikcik gibi bir şeyler uçuyor... Buna göre başka bir homopter daha var. Beyaz sinek olabilir. Bu üç zararlı gurubu da bitkilerde gelişme geriliği yapabilirler. Siz ne kadar bitkinizi iyi besleseniz de bitkinin gelişimi durur.

Dilerseniz bu siteden ev yapımı birşeyler bulabilirsiniz. Zararlılar büyük ihtimalle kırmızı örümcek, yaprak piresi ve beyaz sinek.

Ancak kimyasallar her zaman mevcut. Bu üçüne de etkili sistemik bir insektisit önerilebilir.

Bromo EC 40 (Bromophos 360 g/L). Etki süresi 7 gündür. Hasatlı bitkilerde ilaçlama ile hasat arasındaki süre en az 7 gün olmalıdır.

İlaçlarken unutmayın ki, birçok tarım ilacı bitkisel üretimde kullanılan kültür bitkileri için ruhsatlıdır. Diğer bitkilerde toksisite denenmemiştir. O yüzden ilacı hazırlayınca önce tek bitkinin tek yaprağına uygulayın. Birkaç saat sonra yaprakta anormallik (sararma, kızarma, yanma vb) yoksa tüm bitkiyi ilaçlayın.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön