View Single Post
Eski 22-05-2009, 10:33   #9
gorkicagi
Ağaçsever
 
gorkicagi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 60
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beryun Mesajı Göster
Harika olmuş,dikey olarak oluşturduğunuz düzenek çok güzel fikir,yapımı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim..
Ve tabii size en kısa zamanda bir bahçe diliyorum,selamlar..
bu sistemi aslında forumda daha önce gördüğüm bir sistemden esinlenerek yaptım. yani fikir bana ait değil. ben biraz daha geliştirdim. bildiğimiz atık su tahliye borularından (3 çıkışlı) 18 adet aldım ve birbirlerine geçirerek ağaç şeklini verdim. dik durması için de 30 x 30 bir sac kesip ortasına plastik borunun içine geçebilecek çapta metal bir boru kaynatıp ağacı içine oturttum.
sac borunun altına bir kaç tahliye deliği açtım. ve istediğim yere hareket ettirebilmek için ve ara sıra güneşi görebilmeleri adına çevirebilmek için 4 adet tekerlek yarleştirdim. içine hazırladığım (torf, perlit ve kum ve gübre) karışımı
döktükten sonra fideleri ektim.
fakat hiç hesaplamadığım bir sorun ile karşılaştım. boruların ağızları açılı olduğu için sulamada sıkıntı yaşadım. suyu verince neredeyse %90'ı dışarıya dökülüyordu. sonra bu işi damlama sistemi ile çözebileceğimi düşünüp damlama sistemi kurdum. eğer bu sistemden verim alırsam bir kaç ağaç daha yapmayı düşünüyorum. anlayacağınız bir metre kare alan içinde yaklaşık elli çilek yetiştirebiliyorsunuz.

gorkicagi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön