View Single Post
Eski 01-10-2006, 17:05   #9
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Revers Osmos filtrasyon aletleri de bu sıralar oldukça makul fiyatlara ulaşdı (technologie ved membranları açısından düşünür isek) 400-500 YTL eye ev kullanımına uygun içme suyu olarak da rahatlıkla kullanılır. RO'un reçine yataklarına olan avantajlarını sayar isek.

regenerasyon sorunu yok. şöyle ki reçine mix bet (yani karışık yataklı ion değiştiricileri) sofa tuzu ile regenerasyonu yapıldığından esasen sudaki kireç miktarı equivalent olarak sodyum chlorür ile değiştirilmiş olur bu da bazı bitkilerde sorun olabilir.

gerçi sertlik "0" olur ancak EC de de bir düşüş olmaz. kation anion değiştiricileri ayrı çalışanların ise ev ortamında regenerasyonu oldukça sorun yaratacağından (kezap gibi keskin asitler "tuz ruhu" vede sudkostik gibi yakıcı sıvılarla) yatakları ayrı ayrı katyon, anion değiştirme yapılır ise safsuya yakın bir su elde edilebilir. yani deionize su.

Ancak hem fiyatı iki katı na yakın hemde külfetli bir bakımı var.
bende olan 475 YTL'eya aldığım RO sistemimde kısmen yumuşak olan şebeke suyumuz ki sertli 10dH altı pH 7.0 cıvarı EC 270 milliSiemens iken çıkan su 9milliS sertlik "0" membranı ise alınan suya göre bir **** iki yıl kadar dayanabilir.

çiçekler için en ideali sanırım RO filtrasyonlu su olsa gerek en azından etoburların vede orchidelerin ihityacı rahatlıkla karşılıyabiliyorum sertliğin tuzun sorun olduğu durumlarda en uygunu gibi gelyior bana. kloru da aldığından akvaryumlar için de ideal.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön