View Single Post
Eski 18-05-2009, 23:23   #1
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Bonsai yarışması kuralları

Bonsai Yarışması Kuralları :

» Agaclar.net bonsai yarışması , Türkiye'deki bonsaiseverler arası bilgi ve deneyim paylaşımının artması amacıyla yapılmaktadır.

» Bir üye en çok 3 bonsai ile yarışmaya katılabilir.

» üyeler yarışmaya hazır alınmış bonsailer ile katılamaz.

» Yarışmaya foruma en az 10 anlamlı mesaj yazmış tüm üyeler katılabilir.

» Yarışmaya katılacak bonsai uygulamasının farklı yönlerden fotoğrafının çekilerek, forumda bonsai yarışmaları bölümüne eklenemesi gerekmektedir.

» Katılacak üyeler, katılacakları bonsailer için ayrı başlıklar açmalıdır. Konu başlığı aşağıdaki gibi olmalıdır.

Deneyimli / Kullanıcı adı / ağaç cinsi
Acemi / Kullanıcı adı / ağaç cinsi

Acemilerin yarıştığı kısımda, yarışmaya katılan kimi ağaçların deneyimliler kısmında yarışması gerektiği düşünülürse, juri üyelerinin bir karari ile, o ağaçları acemilerden, deneyimliler bölümüne geçirme yetkisi vardır.



» Fotoğraf çekerken düz bir arka fon kullanılmalı ve gereksiz detayların olmamasına özen gösterilmelidir.

» Yapılan işlemlerin düzgün cümlelerle anlatılması zorunludur. Ağacın farklı aşamalarının fotoğraflanmış olması tercih nedenidir.

» Fotoğrafları Jpg formatında yükleyebilirsiniz. Fotografların eni 600 piksel olmalıdır. (Foruma yüklenebilecek dosya büyüklüğü 70 KB dan fazla olamaz)

» Yarışma sonuçları ve verilecek ödüller, yaz yarismasi Temmuz, kis yarismasi ise, kasım ayı içinde forumda, Yarışmalar ve Bonsai bölümlerinde açıklanır. Yarışmayı kazandıkları duyurulan kişiler, sonuçlar açıklandıktan sonraki 15 gün içinde teslimat posta adreslerini agaclar@gmail.com göndermelidirler.



Deneyimliler için değerlendirme kriterleri:

* SAKSI VE TARZ 20 Puan
* TOPRAK, KÖKLER VE TOPRAK ÖRTÜSÜ 10 Puan
* GÖVDE 25 Puan
* DALLAR VE YAPRAKLAR 25 Puan
* BONSAİDEKİ ESTETİK GÜZELLİK 20 puan

Acemiler için için değerlendirme kriterleri:

* FİDAN SEÇİMİ 20 Puan
* DAL BUDAMASI 25 Puan
* TELLEME 25 Puan
* SEÇİLEN TARZLA, YAPILAN UYGULAMANIN UYUMU 20 Puan
* ESTETİK GÜZELLİK 10 puan



Açıklamalar:

SAKSI VE TARZ
(saksı (saksı kelimesi bir genellemedir, siz bonsainizde istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz) ile ağacın uyumu, saksının temizliği, tarzda istenen özelliklerin olması)

TOPRAK, KÖKLER VE TOPRAK ÖRTÜSÜ
(Toprağın saksı içerisinde duruşu, toprağın yabani otlardan temizlenmiş olması, yosun ve diğer toprak örtülerinin kalitesi, görünen kökler varsa saksı içindeki dizilişleri)

GÖVDE
(Tarza uygun bir şekilde olması, gövde üzerinde tel izlerinin olmaması, tel sarılmışsa telin gerektiği gibi sarılmış olması,gövdenin önünden görünen budama izlerinin olmaması, gövdenin kalınlığının hep aynı olmaması yükseldikden sonra incelmesi)

DALLAR VE YAPRAKLAR
(Dalların dizilişi, dalların üzerinde tel varsa tellerin gerektiği gibi sarılmış olması, tel yoksa dal üzerinde tel izlerinin olmaması, gövde üzerindeki dalların yukarılara cıktık sonra hem boylarının hem de dal arası mesafelerin kısalması, ağaçda güzel bir tepenin, zirvenin oluşması. Yaprakların sağlıklı olması. Böcek yeniği veya yanık olmaması, yaprak boylarının ağacla dengeli olması. Dalların alt kısımlarında yaprakların olmaması)

BONSAİDEKİ ESTETİK GÜZELLİK
(Genel görüm ve etki)

memet Çevrimdışı   Başa Dön