View Single Post
Eski 30-09-2006, 08:29   #1
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
22 Eylül tarihinde çekilen Adçaylarımın bugün tekrar fotoğraflarını çektim. İlk yapraklarını neredeyse tamamı açtılar. Tohumlardan birkaç tanesi henüz çıkmadı. Bundan sonra da çıkacağını sanmıyorum.

Mevsim itibarı ile artık çok fazla büyüyüp gelişmsini beklemiyorum. Kışı atalatabilecek olgunluğa erşsin benim için yeterli.

Adaçağı çok yıllık bir bitki olduğu için, tohumun üzerinde de ekim zamanı olarak sonbahar gösteriliyordu. Baharda esas yerlerine dikilirmiş.

Aşağıdaki fotoğrafa bakarak bundan sonra ne yapmak gerektiği hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Şaşırtma yapmam lazım mı? Oda içine alıp kışı sıcak bir ortamda geçirmesini sağlayıp, yapraklarını dökmeden ve soğuğa tabi olmadan gelişmesini sağlayıp, baharda bir kısmını saksıyla beraber balkona bir kısmını da araziye diksem bir mahsuru olur mu? Toprak karışımını ne ölçülerde yapmalıyım ? Fideler sürekli ışığa doğru yöneliyor. Sanırım bol güneş isteyen bir bitki. Oda içerisinde muhafaza etmek nasıl olacak? gibi..

Ben bu sene çam fıstıklarımı da şaşırtma yaptıktan sonra 1-2 hafta içinde hepsini kaybettim. Adaçaylarımı kaybetmek istemiyorum. Dikkat etmem gerekenleri bilen arkadaşlardan rica ediyorum...



TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön