View Single Post
Eski 15-05-2009, 22:49   #9
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Yukarıda Hassoman'ın verdiği linklerden aleyhte olanına baktım da... Mikrodalgada ısıtılan kanların insanlara zarar verdiğinden söz edilmiş. Kan proteinlerden ve taneli bir yapıdan oluşuyor, mikrodalgaya girdiğinde denatüre olur, pişer yahu.
Mikro dalgalar besindeki suyun hareketini aşırı hızlandırıp, sürtünmeyle ısınmasına neden oluyorlar, ısıtıp, pişirip yok oluyorlar, besinin içinde kalma gibi bir yapıları yok. Mikrodalgada pişen yemeklerin bu ani pişme yüzünden lezzetleri pek olamıyor ne yazık ki. Alışkın olduğumuz yemek pişirme yöntemlerine göre bir fırın değil. Ama zaman içinde analitik bir yemek tarzı geliştirilebiliyor. Ve pek de fena olmuyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön