Konu
:
Orkide acemileri ve heveslilerin soru(n)ları
View Single Post
15-05-2009, 10:58
#
83
cybl
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2009
Selamlar aşağıdaki mesajı 09.05.09 tarihinde Phalaenopsis başlığına göndermiştim. Belki Yalnış yerde sordum sorumu bir cevap alamadım. Birde bu başlıkta paylaşmak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim...
Merhabalar arkadaşlar
Aşağıya fotoğraflarını eklediğim orkidemi geçen sene çiçekli iken almıştım. Çiçekleri uzun bir süre dalında kaldı. Daha sonra forumdan edindiğim bilgilere göre çiçekleri kuruyan tek dalını budadım. Orkidemde uzun süre herhangi bir gelişme olmadı. Sanırım havaların ısınmasıyla aşağıda fotoğrafta göreceğiniz bir yaprağını çıkardı. Şimdi ikinci bir yaprak daha çıkaracak.
Forumda okuduklarımdan sonra acaba köklerinde bir sorunmu var diye düşünüyorum. Üstteki köklerde beyazlaşmalar var ve sanki gövdeden ayrılacaklarmış gibi kurumalar var.(fotoğrafta işaretli alanda) Orkidem hiç yeni dal **** yeni bir kök çıkarmadı. Aldığımda saksının dışındaki yeşil olan köklerde artık kurudu ve çıkan yeni kök yok. Saksının içindeki kökler sağlıklı gibi gözüküyorlar.
Bitkimin sulamasını düzenli olarak yapıyorum genelde altındaki tabakta su kalmadığında suluyorum. herhangi bir gübre vermedim şimdiye kadar. Alttaki tabağa taşlar koydum köklerin suyla temasını engellemek için.
Ayrıca yeni çıkan yaprakta kızarmalar var. Orkidemi bir ara sabah güneşi alan cam önüne koymuştum kızarmaların güneşten olacağını düşünerek şimdi güneş görmeyen fakat aydınlık bir yere yerleştirdim.
Sizlere sorum köklerde çürüme gibi bir sorun varmı ve orkidemin çiçek açması için ne yapabilirim.
Çok uzun bir soru oldu galiba ama ortamdaki şartları olabildiğince aktarırsam yalnış bir uygulamam varsa eğer daha kolay görebilirsiniz.
Bu konudaki tecrübeli arkadaşlarımdan yorumlarını bekliyorum.
Teşekkürler, sevgiler...
Düzenleyen cybl : 15-05-2009 saat
11:04
Neden: fotoğrafları yüklemeyi unutmuşum
cybl
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
cybl Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul