View Single Post
Eski 28-09-2006, 09:21   #5
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonalp
ilgimize teşekkürler. önceki yukka mesajında okudum. Siz yazmışsınız benim yukkayı dipinden yukarıya doğru gövdesini sıkıca yoklayınca takriben üstten 1/3 kısmında bir boşluk var. kabuk içeriye çöküyor. bunun sebebi nedir. bu benim 2. yukkam çok sevdiğim bir bitki ama bir türlü yaşatamıyorum. gidip yenisini alıp aynı kadere mahkum etmeğede vicdanım el vermiyor.
Yukkanızın kabuğu boşaldıysa yapacak birşeyiniz yok. Buradadan da anladığım kadarıyla sizin filiz yukkanız değil de odunlu yukkanız var. Yapacağınız şey,üzerindeki filizleri alıp yeniden köklendirmek.

Bir şey daha yapabilirsiniz ama boşa kürek çekmiş de olabilirsiniz.Ana bitkiyi odun taamen bozulmamışsa kurtarma şansınız var;

Kabuğun boşalma yerinin 2-3 parmak altından odunu keskin bir alet veya ince dişli testere yardınıyla kesin.İletim demetlerinin rengine bakın.İçinde siyahlaşma, kahverengileşme yoksa kesim yerine odun kömürü tozu sürün (Evde Captan gibi bir fungusitiniz varsa onu da kullanabilirsiniz ).Üzerini aşı macun ile kapatın. Saksıyı naylon poşete geçirin,sıcak bir yere koyun. Toprağı kurudukça sulayın, hergün havalandırıp sonra tekrar kapayın. Bir şans yeniden filiz verebilir.

Kolay gelsin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön