View Single Post
Eski 27-09-2006, 21:35   #22
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Beğenileriniz bizi çok mutlu etti.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oguz SAGLAM
Not: Siz tebrikleri kabul ettikten sonra bir bazı teknik detaylar hakkında tartışmayı yönlendirebiliriz. Ayrıca sucul kısım ile ilgili de bazı tavsiyelerde (eğer arzu ederseniz) bulunulabilir.
Sayın Oğuz hocam detaylar hakkında tartışalım. Sucul kısımla ilgili her türlü tavsiyeye açığız. Hatta tavsiyeler bizi çok mutlu eder.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Gazbetonu neden tercih etmediniz? Ağırlık yüzünden mi?
Straforu işleme kısmı her ne kadar yorucu bir süreçti desem de gazbetondan kolay olduğunu düşünüyorum.Gazbetonun ağırlığı da problem tabi ki ama en önemlisi işlemesinin strafora göre zor olması. Biz detaylara çok önem vermesek yani illa kayanın aynısı olacak diye kendimizi sıkmasak aslında bu kadar zor olmayacaktı.(Gerçi resimlerde o kadar belli olmuyor ama yakından bakınca oldukça tatmin edici görüntüsü var.) Sonra bitipte bitkileri koyunca baktık ki o uğraştığımız bütün detaylar kaybolmuş

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Styroporu kabasını maket bıçağı ile aldıktan sonra çakmak kadar küçük torçlarla işleseydiniz. En azından ben öyle yapıyorum bir de belki yer yer silikonlayıp torf veya cocspeat yapıştırsaydınız moos daha güzel gelişir üzerinde, kaplar.
ama summa sumarum çok güzel bir çalışma bende zevkle, gıpta ile izledim.
tebrikler
Sayın Erkan bey tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Biz straforu havya ile işledik.Havya ile maket bıçağından çok daha kolay işleniyor.Hem kalem hem tabanca havya kullandık.Çok rahat ve doğal şekil veriliyor tavsiye ederiz. Bizim zorlandığımız nokta doğal bir görünüm vermekti.Biraz da obsessif olunca bu zorluk daha da arttı.
Aslında lunularia cruciata koyduğumuz mağaranın içini torfla kapladık.(18. resimdeki sağda en alttaki mağara)Onun haricinde kendi başına kaya üzerinde duran moss yok.Bütün mosslar saksıların içinde torfun üzerinde.Bir takım moss da kendi ağaç kabuğu ile birlikte kondu.Diğer yerlere torf yapıştırmadık çünkü kaya görünümünü bozmak istemedik.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön